Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Vježbe za učvršćivanje grudi

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Usred silnog bombardiranja medijima kojekakvim slikama zvjezdica koje su od "ne dirajte mi ravnicu" prešle u kategoriju seks-simbola današnjice, ženama je postao pritisak, imati pod svaku cijenu velike, čvrste grudi. Ovo pod svaku cijenu se treba doslovno i shvatiti, jer izbor je širok, od reklamiranja čudotvornih krema, sprava za vježbanje poprsja do plastične kirurgije, a sve to naravno košta. Od čudotvornih grudnjaka, žica, podstavljenih materijala do umetnutih silikona u tkaninu.

Nakon što shvatite negdje do 25-e da se majka priroda ne da zezat, i da imate ono što imate, počinje bitka s mitovima što zapravo pomaže a što je bacanje novaca.

Na oblik i veličinu grudi ne može se utjecati direktno, nego posredno: djelovanjem na vene, limfu, ligamente i mišiće one postaju veće, čvršće i ljepše oblikovane.

Masaža i vježbe

Da bismo razumjeli načine na koje možemo učvrstiti, pa čak i povećati grudi, potrebno je znati minimum anatomije: grudi čine žlijezde i masno tkivo, a za njihovo stanje važna je prokrvljenost, dakle arterije, vene i limfa. Također, ispod grudi se nalaze prsni mišići i ligamenti. Zato značajne promjene na grudima možemo postići masažom i vježbanjem.

Masaža je prvi korak i najvažniji jer poboljšava drenažu grudi i utječe na limfni sustav. Prstima nježno masirajte područje od bradavice prema krajevima dojke u svim smjerovima. Pritisak smije biti jak onoliko koliko biste pritisnuli očni kapak – sve više od toga je pretjerano i moglo bi "spljoštiti" limfni sustav te poremetiti izbacivanje toksina (slično radi i grudnjak kad se stalno nosi).

Drugi korak pomaže venskom krvotoku: masirajte tkivo pokretima sličnim onima kad mijesite tijesto: koristeći pokrete koji pritišću i podižu. Pokreti svakako moraju biti nježni - eksperimentiranjem ćete ustanoviti koji su vam pokreti najugodniji.

Treći korak pomaže ligamentima u borbi protiv gravitacije: poslužite se objema rukama kako biste nježno stisnuli grudi u smjeru kazaljke na satu, pri čemu treba paziti da se grudi previše ne napinju.

O vježbama smo već pisali i dok razmišljate vrijedi li ili ne pokušati, sjetite se da je sve to masno tkivo. Usred dijeta dok gubite kilažu gubit ćete i poprsje ako ga ne budete vježbali, usred trudnoće grudi se povećavaju, gravitacija će napraviti svoje a poslije ćete ionako morati smršavjeti.

Dakle, prije nego počnete s modificiranim sklekovima, bučicama, stiskanjem dlana od dlan, počnite se držati uspravno. Prvi korak u učvršćivanju grudi je uspravno držanje. Dakle,bilo da sjedite,stojite ili hodate-budite uspravni. Ramena uvijek moraju biti zabačena otraga i spuštena dolje.

Zašto ramena prema natrag?

Zbog toga što se takvim položajem ramena jačaju leđni mišići i podiže prsni koš,omogućuje se širenje prsnog koša pa tako i podiže kvaliteta disanja,odnosno izmjena kisika i ugljičnog dioksida.A, sve to preduvjet je za čvršće grudi.Isto tako dobro je držati ramena spuštena prema dolje kako glava ne bi potonula među njih te kako bi se omogućilo prirodno istezanje vratnih mišića.

Vježba za čvrstoću: Pritisnite dlanove u ravnini grudi. Zadržite pet sekundi i ponovite deset puta. Ta vježba ojačat će mišiće koji okružuju i podupiru grudi, podići ih i tako povećati.

Prevencija opuštanja grudi je uravnotežena prehrana te kvalitetni kozmetički proizvodi, koji koži pomažu da bude elastičnija. Krema sama nije dovoljna, ali može pomoći boljoj prokrvljenosti i elastičnosti. Zato predlažemo da kvalitetnu kremu ne utrljate na uobičajeni način, nego ciljanom masažom. Tuširanje naizmjenično toplom i hladnom vodom općenito potiče cirkulaciju pa je višestruka korist cijelom organizmu, ne samo učvršćivanju grudi.

Objavljeno 23.02.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!