Velika akcija: do 30% popusta na najpopularnije kardio fitness sprave

Vježbe i savjeti za čvršću stražnjicu i bedra

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovine

Sve proizvode za ostvarenje svojih fitness ciljeva pronađi u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu (Vrbani, Središće)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Većina žena ima isti problem kad se radi o masnim naslagama; nalaze se uglavnom na krivom mjestu. Koliko ste samo puta poželjele da imate manju stražnjicu i čvršća bedra, a veće grudi? Naročito ako čitav dan sjedite u uredu cirkulacija vam je slaba, tako i drenaža limfe, stoga se na bokovima, stražnjici i bedrima stvara celulit i sakupljaju masne naslage.

StražnjicaDijetna prehrana može vam pomoći; smanjeni unos masti i šećera, ali bez vježbanja, naročito tih određenih dijelova tijela, neće doći do većih promjena, osim što ćete izgubiti nešto od tjelesne težine. Osim dijetne prehrane i tjelovježbe, masaža je potrebna da potaknemo cirkulaciju u tim dijelovima tijela.

Donosimo vam nekoliko vježbi koje je potrebno ponavljati što češće jer nisu jako naporne, a učinkovite su. Ove vježbe jednostavne su i besplatne jer ih možete izvoditi u svome domu bez posebne dodatne opreme.

VJEŽBAJTE STRAŽNJICU

1. Sa ovom ste se vježbom imali prilike susresti više puta, ali mi je ponavljamo jer je vrlo učinkovita za mišiće stražnjice, a moguće ju je izvoditi u svim prilikama; dok ste u kupovini, dok stojite, dok sjedite u uredu. Vježba izgleda tako da jednostavno stežete i opuštate mišiće stražnjice i ponavljate što više puta.

2. Još jedna vježba dobra za stražnjicu, a možete je izvoditi u toplini svoga doma: uhvatite se za naslon stolice rukama i podižite nogu u zrak iza vas. Prvo 15-ak ponavljanja s jednom nogom, zatim sa drugom; napravite tako dvije serije od petnaest ponavljanja. Istu vježbu možete izvoditi i na prostirci.

Vježba za stražnjicu - podizanje noge na strunjači

3. Lezite na leđa, ruke ispružite pored sebe, a noge savinite u koljenima i stopalima oslonjenima o tlo. Zatim podižite stražnjicu po 20 puta, napravite kratku pauzu i ponovite.

Vježba za stražnjicu - podizanje stražnjice na strunjači

VJEŽBAJTE BEDRA

1. Lezite na leđa te se uspravite u položaj "svijeće" i iz nje "vozite bicikl". Za ovu vježbu si odredite minutu-dvije, ovisno o vašoj fizičkoj spremi, za početak te dodajte minutažu kako budete s vremenom sve uvježbaniji. Ova je vježba idealna za stražnji dio bedara gdje se noge spajaju sa stražnjicom.

2. Lezite na bok oslonivši se rukama o pod te ponavljajte postupak: koljeno povucite prema sebi pa opet ispružite nogu i zatim je podignite u zrak na 90 stupnjeva u odnosu na drugu nogu. Prvo 20 ponavljanja jednom, zatim se okrenite na drugi bok pa ponovite drugom nogom.

Vježba za bedra - podizanje noge bočno na strunjači

3. Iskoračite tako da vam je prednja noga pod pravim kutem, a stražnja ispružena. Iz tog se stava dižite polako gore pa zamijenite noge i ponovite vježbu drugom nogom. Ovu vježbu, kao i prethodne ponovite 20 puta, povećavajući broj ponavljanja proporcionalno jačanju vaše kondicije.

4. Evo još jedne, slične prethodnoj; čučnite tako da su vam noge pod pravim kutom, a ruke ispružene između koljena. Zatim skočite u zrak izravnavši noge i ispruživši ruke iznad glave.

Vježba za bedra - čučanj skok

5. Stanite u položaj za sklek, dakle dignite se na ruke i nožne prste iz ležećeg položaja pa radite "korake" tako da koljenom prednje noge gotovo dotaknete bradu. Mijenjajte noge snažno se odgurnuvši stražnjom nogom.

Vježba za bedra - sklek iskorak

PREHRANA

Kao što smo već rekli kako bi rezultat bio potpun potrebno je promijeniti način prehrane. Želite se udebljati samo na određenim dijelovima tijela? Sama hrana nema toliko utjecaja na dijelove tijela.

Povrće na stoluNe samo zbog izgleda, već ponajprije zbog zdravlja bitno je da je prehrana uravnotežena, bogata hranjivim nutrijentima, zastupljena namirnicama prema piramidi pravilne prehrane. Želite li se udebljati, nećemo vam savjetovati da navalite na kolače jer oni, osim što debljaju, nisu zdravi. Za razliku od recimo, kestenja, koje je kalorično, ali zdravo; kruha od cjelovitih žitarica, koji je kaloričniji od bijelog, ali je također zdraviji.

Želimo vam reći da jedete namirnice od žitarica; kruh i peciva, tjesteninu, povrće i voće, mliječne proizvode, ulja biljnog podrijetla, meso provjerenog podrijetla (jedući meso životinja koje su hranjene samo da dobiju na težini i vi ćete dobiti na težini, ali nezdravo), crveno i bijelo (imajte na umu da je bijelo meso peradi najmanje kalorično) i ribe; riječne su ribe masnije od morskih, a meso plave ribe bogatije omega-3 masnim kiselinama.

MASAŽA

Masaža je zdrava; poboljšava cirkulaciju, izlučivanje toksina, opušta od stresa i popravlja izgled kože. U današnje vrijeme na tržištu postoje mnogobrojni proizvodi za poboljšavanje cirkulacije te mršavljenje. Zacijelo ste čuli da s nekim proizvodima možete izgubiti i do 4 cm na opsegu bedara i stražnjice. Nećemo ulaziti u reklamiranje proizvoda, ali uvijek možete probati; ako ništa drugo, masaža određenog dijela tijela poboljšat će prokrvljenost na njemu, stoga i razgradnju masnih stanica. Osim kremama i gelovima, masaže možete prakticirati i frotirskom ili slamnatom rukavicom i raznim masažerima namijenjenim upravo toj svrsi.

Dakle, hranite se zdravo, vježbajte uvijek (prvo zbog zdravlja, a zatim zbog izgleda), a kad odlučite dovesti određeni dio tijela u red posvetite mu posebnu pozornost, pojačavajući vježbe upravo za taj dio, sve dok ne budete potpuno zadovoljni sobom i postignutim rezultatima.

Objavljeno 18.01.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!