VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Dobrom kondicijom do mirne starosti

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Visoki krvni tlak, bolesti srca i slični problemi koji pogađaju velik broj starijih osoba mogli bi se izbjeći održavanjem dobre fizičke kondicije u mladosti.

Znanstvenici s američkog Northwestern Universityja ustanovili su kako visoki krvni tlak i srčane bolesti nisu nužne posljedice starosti jer bi se ti zdravstveni problemi mogli kontrolirati održavanjem dobre fizičke kondicije u mladosti.

Do svojih spoznaja znanstvenici su došli nakon što su u opširnom istraživanju, provedenom u nekoliko američkih regija, čak 15 godina pratili skupinu od 5,115 ispitanika. Starost ispitanika na početku studije bila je između 18 i 30 godina, a tijekom godina znanstvenici su testirali njihovu fizičku kondiciju na pokretnoj traci u teretani.

Ispitanici s lošijom fizičkom kondicijom, navodi se u studiji, imali su tri do šest puta više izgleda da će u starijoj dobi patiti od dijabetesa, visokoga krvnoga tlaka i sličnih bolesti nego ispitanici koji su bili u boljoj kondiciji. "Ono što smatramo posebno važnim jest zaključak da nastanak rizičnih faktora za pojavu srčanih bolesti ili moždanoga udara nije prirodni rezultat procesa starenja nego važnu ulogu igra i fizička kondicija", pojasnila je voditeljica istraživanja Mercedes Carnethon.

"Održavanjem fizičke kondicije i muškarci i žene mogu se zaštititi od tih bolesti", kazala je dodavši kako je najbolji način održavanja kondicije svakodnevna brža šetnja u trajanju od barem 30 minuta.

Objavljeno 10.10.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!