Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

S jednom girjom do utrenirane stražnjice – trening za donji dio tijela

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svi znamo uvod ovog članka. Kući smo, teretane zatvorene, depra… bla bla bla. Ali jednu stvar znam o vama. Čitate Fitness.com.hr i tražite treninge za odraditi kući. E pa vaša potraga završava sada!

Kružni trening s jednom girjom 

Donosim vam kružni trening za koji vam je potrebna samo jedna girja. U videozapisima ja koristim girju od 12 kilograma, ali trening neće biti lagan ni s nešto lakšom girjom. Tako da girju u ruke i krenimo.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Set kettlebella CMT 4 / 6 / 8 kg

Set plastičnih kvalitetnih kettlebella (girji) težine 4, 6 i 8 kg s kojima možete izvoditi vježbe za...

  • 46,49 €
  • 37,00 €


Započinjemo trening s aktivacijom. Aktivacija mišića je potrebna kako bi u svim sljedećim pokretima upravo aktivirani mišići radili najviše posla. Aktivacija koja je potrebna za ovaj trening je aktivacija mišića gluteus maximusa, minimusa i mediusa te adduktora – odnosno mišića unutarnjeg dijela bedra.

Ponavljanja su vam napisana u videu kako biste mogli vidjeti i demonstraciju pokreta i koliko ponavljanja trebate napraviti.

Aktivaciju pogledajte u videu: 

Odradi 3 runde ovih pokreta s tim da radiš i jednu i drugu nogu i uzmi odmor od 30 sekundi između rundi. Prilikom aktivacije mišića nije poanta što brže odraditi je nego usporiti pokret i pokušati biti veoma koncentriran na kontrakciju određenog mišića.

1. set vježbi

Odradi 4 runde pokreta prikazanih na videu, uzmi 1 minutu pause između rundi. Video započinje s hodanjem u stranu koje možeš odraditi s trakom oko gležnjeva kako bi si otežala, ali i ne moraš.

Nakon šetnje je ruski swing u kojem pokušaj inicirati pokret kukovima, a ne koljenima toga slijedi goblet čučanj s dodatnim zadržavanjem u polučučnju i na kraju dolaziš do squat pulseva koje radiš do otkaza.

2. set vježbi

4 runde s pauzom od 1 minute između rundi. Zadnji kružni trening je klasična snaga u početku. Sa svojom girjom radiš mrtvo dizanje na jednu nogu, sumo mrtvo dizanje, iskorake sa skokom i za kraj “kang” čučanj.

Svi pokreti su kao i prije demonstrirani u videu ali će vjerojatno biti najteži dio treninga tako da, ako je potrebno, uzmi odmora za vrijeme izvođenja određene vježbe kako bi i dalje mogli ostati skoncentrirani na pravilnu izvedbu pokreta.

Objavljeno 11.12.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!