Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

20-minutni HIIT trening na sobnom biciklu

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svi koji imaju aerobni trenažer kod kuće u ovom remenu su sigurno sretni jer su se odlučili na tu kupnju. Bez obzira imate li sobni bicikl, orbitrek ili spravu za veslanje, sad ste u mogućnosti svaki dan odraditi kvalitetan trening i održavati svoju kondiciju unatoč ovim posebnim uvjetima života.

Sobni bicikl je izvrstan aerobni trenažer, bez obzira na godine ili kondiciju. Trening na ovom biciklu doprinosi kardiovaskularnoj izdržljivosti, jača mišiće nogu, a zbog malenog utjecaja na zglobove, izvrstan je i za osobe s ozljedama i kao dio rehabilitacije. Također, budući da na biciklu možete određivati opterećenje, svatko sebi može podesiti bicikl da trening bude izazovan, a ne pretežak i neizvediv.

sobni bicikl

Zadnje, ali ništa manje važno – sobni bicikl je izvrstan način za veliku potrošnju kalorija, posebno ako se odlučite za HIIT, odnosno visokointenzivni intervalni trening koji će potaknuti pojačanu potrošnju i satima nakon aktivnosti.

Prije svega, da razjasnim nekoliko pojmova, odnosno ljestvicu subjektivnog osjećaja napora. Razlikovat ćemo lagan, umjeren, težak i ekstremno težak napor, kako bismo odredili segmente intenziteta tijekom treninga.

  • Lagano – kao da se vozite po ravnoj cesti, bez napora i mogli biste tako pedalirati cijeli dan.
  • Umjereno – osjećate neki napor, ali i dalje podnošljiv na duže vrijeme. Uz ovakvo pedaliranje i dalje možete razgovarati. Najviše nalikuje vožnji uz laganu uzbrdicu.
  • Teško – ovdje osjećate ozbiljan napor. Teško dišete i imate osjećaj da ne možete dugo izdržati na ovom tempu. Možete izgovoriti pokoju riječ, ali ne cijelu rečenicu.
  • Ekstremno teško – ovo je napor u kojem dajete sve od sebe uz najveći otpor koji možete podnijeti. Ne možete izgovoriti nijednu riječ i samo želite da ova dionica što prije završi.

Sad kad smo razjasnili pojmove, krenimo s treningom.

trening bajk

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Sobni bicikl Zipro One S Gold

Najprodavaniji sobni bicikl Zipro One S sada je dostupan u novoj Gold verziji. Kompaktan sobni bicik...

  • 179,00 €
  • 149,00 €

Najveću ponudu sobnih bicikala u Hrvatskoj pogledajte u fitness.com.hr webshopu.

Objavljeno 16.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!