Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

10 razloga zašto kupiti sobni bicikl

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Redovna fizička aktivnost ima niz pozitivnih učinaka na psihičko i fizičko zdravlje ljudi. Ona pomaže u održavanju tjelesne težine, jača imunitet i smanjuje opasnost od razvoja kroničnih bolesti.

Liječnici preporučuju 30 minuta dnevno umjerene tjelesne aktivnosti kojima će se zadovoljiti osnovne potrebe za kretanjem. Aktivnost može biti odrađena bilo gdje, u prirodi, sportskom centru ili – u udobnosti vlastitog doma.

Jedna od najprodavanijih fitness sprava za kućnu uporabu bez sumnje je sobni bicikl. Mnogi se odlučuju za kupnju iz više razloga: prihvatljiva cijena, relativno malene dimenzije i jednostavna uporaba uz dobre rezultate. Također, sobni bicikl ima i niz drugih prednosti o kojima ćemo detaljno govoriti u nastavku teksta:

bicikl

1. Sobni bicikl je izvrstan za početnike

Mnogima je izgovor za nevježbanje neugoda ili neznanje. Upravo da bi se to izbjeglo, dobar početak stjecanja forme može se odraditi na sobnom biciklu. Uz to, bicikl je moguće pozicionirati tako da gledate omiljeni televizijski program dok pedalirate pa će vam i vrijeme brže proći, a kalorije će se trošiti.

2. Sobni bicikl potiče topljenje masnog tkiva

U samo 30 minuta vožnje sobnog bicikla možete potrošiti oko 260 kalorija. (Prosječna vrijednost za osobu od 70 kilograma koja pedalira umjerenim tempom). Naravno, ubrzanjem tempa, i potrošnja kalorija se povećava, a i osobe s većom težinom, u istom vremenskom periodu će potrošiti više energije.

Dakle, redovnom vožnjom sobnog bicikla potiče se topljenje viška masnog tkiva i stjecanje željene težine.

3. Sobni bicikl čuva zglobove

Sobni bicikl ne stvara preveliko opterećenje na koljena i zglobove, općenito što nije slučaj s trakom za trčanje ili hodanjem i trčanjem na otvorenom. Na statičnom biciklu lako možete podići srčani ritam do zone u kojoj se potiče topljenje masnog tkiva bez negativnih utjecaja na koljena i zglobove.

Studije su potvrdile da je, za osobe koje imaju 25 i više kilograma viška, sobni bicikl bolja opcija čak i od hodanja jer je negativan utjecaj na zglobove potpuno dokinut.

4. Sobni bicikl podržava kardiovaskularno zdravlje

Vožnja sobnog bicikla je aerobna aktivnost, a poznato je da redovna aktivnost ove vrste pomaže smanjenju povišenog krvnog tlaka, regulaciji šećera u krvi te prevenciji srčanog udara, posebno u slučajevima osoba koje su već preboljele jedan srčani udar.

Također, potvrđeno je da vožnja sobnog bicikla potiče porast dobrog kolesterola, smanjenje lošeg te potiče srčani mišić na pumpanje veće količine krvi.

bicikl

5. Sobni bicikl jača noge

Sobni bicikl je izvrsna aktivnost za jačanje mišića nogu budući da su to mišići koji su najviše aktivirani tijekom vježbanja na ovom fitness rekvizitu. Pojačajte opterećenje mišića nogu na različite načine: povećajte opterećenje na biciklu ili ustanite sa sjedala i pedalirajte stojeći.

6. Sobni bicikl pozitivno utječe na raspoloženje

Kao i druge vrste fizičke aktivnosti i sobni bicikl pozitivno utječe na raspoloženje i mentalno i emocionalno zdravlje. Kao vrste aerobne aktivnosti, bicikliranje potiče lučenje endorfina, „hormona sreće“ koji poboljšava raspoloženje i opće mentalno stanje. Zbog toga se vožnja sobnog bicikla može koristiti i u borbi protiv depresije i kao način opuštanja od svakodnevnog stresa.

7. Sobni bicikl omogućava niz različitih treninga

Na sobnom biciklu je moguće odraditi neograničen broj različitih treninga, od različitih intervalnih treninga uz korištenje dodatne opreme ili bez nje, do klasičnih treninga različite duljine i trajanja kojima već u nekoliko tjedana možete doći do super forme.

8. Trening na sobnom biciklu ne ovisi o vremenskim (ne)prilikama

Bez obzira kako je vani vrijeme te koliko je sati, trening na sobnom biciklu možete odraditi uvijek. Dakle, uz ovaj rekvizit, nema više izgovora „hladno je“ ili „kiša pada“. Zadatak vam ne može biti jednostavniji: sjednite na bicikl i krenite pedalirati.

bicikl

9. Sobni bicikl ne zauzima puno prostora

Sobni bicikli nisu velikih dimenzija pa ne zauzimaju puno prostora u prostoriji u kojoj ih stavite. Također, kad završite s treningom, jednostavno ih možete odgurati u neki kut prostorije kako vam ne bi smetali u drugim aktivnostima u stanu. Također, za lijepih dana, bicikl možete iznijeti i na balkon ili terasu pa trening odraditi na svježem zraku.

10. Sobni bicikl štedi vaše vrijeme i novac

Ako razmišljate između kupnje sobnog bicikla ili klasičnog bicikla, prednost koja se pripisuje sobnom jest: ušteda vremena i novca. Naime, kod sobnog bicikla nema puno priprema za vožnju, nema potrebe za posebnom opremom, od odjeće do dodatne opreme poput posebnih tenisica, rukavica, kaciga i slično.

Također, manja je mogućnost kvarova, a nema opasnosti od bušenja guma, sudara i sličnih opasnih situacija. Na kraju, ne trebate tražiti specijalizirane ili označene staze ili strahovati od kazni u prometu, sobni bicikl je siguran, učinkovit i zabavan način stjecanja forme i vitke figure.

Fitness.com.hr preporuča sljedeća 3 sobna bicikla:

  1. Sobni bicikl Insportline Ellare II
  2. Sobni bicikl Insportline Klegan
  3. Sobni bicikl Insportline Omahan

Najveću ponudu sobnih bicikala u Hrvatskoj pogledajte u fitness.com.hr webshopu ili u fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu.

Objavljeno 15.09.2022.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!