Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

10-minutni trening za aktivaciju cijeloga tijela

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako vam je raspored krcat kratki treninzi su izvrsno rješenje iz više razloga: uspjet ćete izdvojiti toliko vremena i u najgušćem rasporedu, ali i – pomoći će vam da se riješite stresa i učinite nešto dobro za svoje i fizičko i mentalno zdravlje. Znamo, učinit će vam se jako teško izdvojiti vrijeme za trening, ali kad ga odradite – bit ćete zadovoljni!

Trening i redovna fizička aktivnost imaju niz prednosti za zdravlje, od jačanja imuniteta do boljeg spavanja, raspoloženja i općeg zdravstvenog stanja.

Kad ga odradite kvalitetno, već samo 10-minutni trening može biti izrazito učinkovit u podizanju srčanih otkucaja, aktivaciji mišića i izbacivanju stresa.

Na kraju, svima je jasno da je 10 minuta treninga sigurno bolje od ležanja pred televizorom, pa je vrijeme da krenemo s treningom!

sklekovi

Trening se sastoji od 4 vježbe koje u zadanom broju ponavljanja radite jednu za drugom, bez pauze. Nakon svakog kruga, uzmite samo 45 sekundi pauze i krenite sa sljedećim krugom. Cilj je što više krugova napraviti u 10 minuta treninga.

Vježbe:

  1. Sklekovi – 5 ponavljanja
  2. Čučnjevi – 10 ponavljanja
  3. Plank s dodirivanjem suprotnoga ramena – 16 ponavljanja
  4. Jumpin Jacks – 20 ponavljanja

Odmor 45 sekundi.

sklekovi

Ako niste početnik već imate nešto vježbačkoga staža u mišićima, ovaj trening možete učiniti težim tako što ćete skratiti pauzu između krugova ili ga jednostavno izbaciti i svih 10 minuta odraditi bez pauze.

Objavljeno 22.08.2023.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!