Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

5 najboljih vježbi za visoku potrošnju kalorija kod kuće

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Danas vam donosim pet najboljih vježbi za visoku potrošnju kalorija kod kuće.

Da bismo proizveli što veću kalorijsku potrošnju treba poštovati neke smjernice. Vježbe bi trebale uključivati donji dio tijela (najveće mišićne skupine = najveća potrošnja). Vježbe treba izvoditi visokim intenzitetom (HIIT).

Vježbe bi trebale biti kompleksne tako da uključuju cijelu muskulaturu te bi za još veću potrošnju vježbe trebale imati vanjsko opterećenje. 

Vježbe pogledajte u videu:

Ovo je pet najboljih vježbi za visoku kalorijsku potrošnju kod kuće bez rekvizita:

  1. Burpee
  2. High knees
  3. Knee tuck jump
  4. Squat + lunge jump
  5. Tall plank jumps 

Pojašnjenje svake vježbe pročitajte u nastavku:

1. Burpee

Vježba koja se sastoji od podizanja, skoka i vraćanja u ležeći poziciju kroz sklek. U ovoj vježbi podjednako sudjeluju ruke (sklek) i noge (čučanj skok) i zato je odlična vježba za potrošnju kalorija.

Iz ležeće pozicije postaviti ruke sa strane tijela i sklekom se podići u visoki upor na dlanovima. Zatim skočiti nogama do dlanova te napraviti čučanj skok i podići ruke u uzručenje tijekom skoka. 

2. High knees

Naizmjenično se jedna noga nalazi na podlozi na prstima dok je druga u pogrčenom prednoženju (kut između potkoljenice i natkoljenice je 90, kut između trupa i natkoljenice je 90).

Ruke rade naizmjenično pogrčeno predručenje i zaručenje. Ova vježba iako dominantno uključuje samo noge ogroman je kalorijski potrošač zbog intenziteta i eksplozivnosti koji se poštuju prilikom izvođenja. 

3. Knee tuck jump

Ova se vježba može raditi s dva, jednim ili bez međuposkoka. Visoki skok se izvodi tako da se koljena pri odskoku privlače što više na prsa, a ruke su u predručenju. Pri odrazu ruke idu u zaručenje. 

4. Squat + lunge jump 

cucanj

Ova vježba uključuje dominantno donji dio tijela, a radi se pokret čučnja. Iz čučanj skoka se skače u raskoračni stav i spušta se u iskorak te se zatim eksplozivno tijelo odražava ponovo u poziciju za čučanj, spušta se u čučanj te odražava u raskoračni stav (samo je ovaj put druga noga naprijed).

Svaki put se maksimalno snažno vertikalno odraziti. Paziti na urušavanje koljena prema unutra pri odrazu. 

5. Tall plank jumps

Ova vježba se izvodi u uporu na dlanovima (aktivni su mišići trupa i ruku). Pokret koji se izvodi je skok u široko raskoračenje, zatim se vratiti u početnu poziciju i odraziti se nogama što bliže prsima.

Nakon jednog takvog ponavljanja ako je ova verzija lagana može se dodati i sklek, ali vježba je i sama dovoljna po sebi. Uključuje eksplozivne pokrete nogama te konstantan izdržaj u gornjem dijelu tijela. 

Objavljeno 30.04.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!