Pripremite piletinu s kikirikijem!
Prehrana

Pripremite piletinu s kikirikijem!

Često pokušavam u kuhinju uvesti neke nove stvari, neke nove okuse pa i kombinaciju namirnica i takvi eksperimenti mi često uspiju. Kako kuham za dvije obitelji (duga i komplicirana priča) imam malo više "pokusnih kunića", ali nitko od njih nije baš oduševljen sa kineskom kuhinjom, osim mene naravno. A posebno ta kombinacija slatkog, kiselog, ljutog – nikako im ne ide.

Piletina s kikirikijem

Ovo je recept koji je čak uspješno i prošao testiranja, ali nitko nije izrazio želju čestog gostovanja tog jela na našeg stolu. Ipak, malo pomalo, ja ću pokušati bar svakih petnaest dana ovakva i slična jela servirati pa će to nadam se na "mala vrata" ući u našu kuhinju.

Sastojci:

  • 350 gr pilećih fileta
  • 50 gr očišćenog kikirikija
  • 1 chily papričica
  • 2 manja poriluka
  • 2 žličice gustina (obvezno, bez njega ovo neće biti ok)
  • 3 žlice sojina sosa
  • 2 češnja češnjaka
  • pola decilitra bijelog vina
  • malo naribanog đumira ili đumira u prahu

Priprema:

Pileće filete izrežite na trakice. Pospite ih sa malo crvene paprike te sa žličicom gustina pa ih promiješajte rukom.

Piletina s kikirikijem

Očišćeni kikiriki lagano popržite na malo ulja u woku (ne smije zagoriti jer meni onda nije baš ukusno). Kikiriki izvadite i frigajte piletinu pa dodajte narezani poriluk, sitno sjeckanu chily papričicu (ako vam se čini da će to biti preljuto dodajte jedan mali izmrvljeni peperoncino).

Piletina s kikirikijem

Nakon par minuta dinstanja i friganja vratite kikiriki, ostatak gustina pomiješajte sa pola decilitra vode te ga dodajte u wok. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak, sojin umak, vino, đumbir, sol (kapnite malo Vegete ako ne možete bez nje), kurkumu i malo currya. Neka se sve kuha još desetak minuta na laganoj vatri uz dodatak malo vode ako mislite da će umak biti pregust.

Piletina s kikirikijem

Uz ovo bi kao dodatak najbolje pasala riža, ali kako ja ovih dana jedem samo povrće sebi sam ispekla krumpir na fete, mrkvu, luk i malo poriluka. Za mene samostalno jelo, a za ostale tek prilog piletini s kikirikijem.

Piletina s kikirikijem

U slast!

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Kušajte španjolsku salatu od pečenog povrća! x 8
    Ako želite razbiti monotoniju nekoj od večera u toku ovog tjedna, evo prilike da to napravite već sutra. Ako se odlučite dragu osobu iznenaditi sa ovakvom salatom, oslobodite se. Luk i češnjak tokom p...
  • Kušajte španjolski specijalitet - Paellu! x 3
    Možda ćete reći kad pročitate sastojke da je to rižot, ali zbog šafrana u sebi i zbog miješanja mesnih i ribljih sastojaka, ovo je recept za paellu, nacionalno jelo Španjolaca, koje je nastalo kao i v...
  • Uživajte u ljetnoj prehrani ! x 5
    Za razliku od zimskog dugog, kaloričnog kuhanja, ljetno pripremanje hrane je brzo i jednostavno – kriške rajčice i mozzarele na kruhu, salate po volji začinjene samo laganim vrhnjem, lagani biskviti s...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 04.11.2009
Piše:
Gastrodiva