Božićna akcija: iskoristi do 25% popusta na sve namaze i maslace!

Pripremite mediteranske zimske sendviče!

Image

Evo nešto brzinski, nezahtjevno i jeftino. Ukusni su, brzo gotovi pa probajte i vi. Izostavite što vam se ne sviđa, dodajte začine po želji i uživajte!

Mediteranski zimski sendvici

Sastojci:

  • 1 kruh francuz
  • 150 gr ABC ili posnog sira
  • 100 gr špinata
  • 100 gr rikole
  • 200 gr gljiva
  • 4,5 sušenih rajčica
  • 1 poriluk ili 2,3 mlada luka
  • češnjak i peršin

Mediteranski zimski sendvici

Priprema:

Na malo maslinova ulja prodinstajte nasjeckani poriluk ili mladi luk. U to dodajte sitno nasjeckani peršin i jedan češanj češnjaka, te gljive narezane na listiće i sušene rajčice narezane na kockice (prije ih malo potopite u vrućoj vodi, nabubrit će, lako će se rezati i bit će ukusniji). Posolite, popaprite i po želji dodajte jednu sitno nasjeckanu chili papričicu.

Mediteranski zimski sendvici

Špinat i rikolu narežite na sitne trakice te pomješajte sa posnim sirom. Kruh narežite na fetice, namažite mješavinom sirnog namaza i špinata te prekrijte dinstanim gljivama. Po vrhu stavite malo sira po želji, odaberite od parmezana, tvrdog sira ili čak gaude. Nakon petnaestak minuta pečenja na 180 C poslužite uz čašu vina.

Mediteranski zimski sendvici

U slast !

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 19.11.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!