Pripremite mediteranske zimske sendviče!
Prehrana

Pripremite mediteranske zimske sendviče!

Evo nešto brzinski, nezahtjevno i jeftino. Ukusni su, brzo gotovi pa probajte i vi. Izostavite što vam se ne sviđa, dodajte začine po želji i uživajte!

Mediteranski zimski sendvici

Sastojci:

  • 1 kruh francuz
  • 150 gr ABC ili posnog sira
  • 100 gr špinata
  • 100 gr rikole
  • 200 gr gljiva
  • 4,5 sušenih rajčica
  • 1 poriluk ili 2,3 mlada luka
  • češnjak i peršin

Mediteranski zimski sendvici

Priprema:

Na malo maslinova ulja prodinstajte nasjeckani poriluk ili mladi luk. U to dodajte sitno nasjeckani peršin i jedan češanj češnjaka, te gljive narezane na listiće i sušene rajčice narezane na kockice (prije ih malo potopite u vrućoj vodi, nabubrit će, lako će se rezati i bit će ukusniji). Posolite, popaprite i po želji dodajte jednu sitno nasjeckanu chili papričicu.

Mediteranski zimski sendvici

Špinat i rikolu narežite na sitne trakice te pomješajte sa posnim sirom. Kruh narežite na fetice, namažite mješavinom sirnog namaza i špinata te prekrijte dinstanim gljivama. Po vrhu stavite malo sira po želji, odaberite od parmezana, tvrdog sira ili čak gaude. Nakon petnaestak minuta pečenja na 180 C poslužite uz čašu vina.

Mediteranski zimski sendvici

U slast !

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Pripremite piletinu s kikirikijem! x 8
    Često pokušavam u kuhinju uvesti neke nove stvari, neke nove okuse pa i kombinaciju namirnica i takvi eksperimenti mi često uspiju. Ovo je recept koji je čak uspješno i prošao testiranja, ali nitko ni...
  • Kušajte španjolsku salatu od pečenog povrća! x 8
    Ako želite razbiti monotoniju nekoj od večera u toku ovog tjedna, evo prilike da to napravite već sutra. Ako se odlučite dragu osobu iznenaditi sa ovakvom salatom, oslobodite se. Luk i češnjak tokom p...
  • Kušajte španjolski specijalitet - Paellu! x 3
    Možda ćete reći kad pročitate sastojke da je to rižot, ali zbog šafrana u sebi i zbog miješanja mesnih i ribljih sastojaka, ovo je recept za paellu, nacionalno jelo Španjolaca, koje je nastalo kao i v...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 19.11.2009
Piše:
Gastrodiva