Ukusno i zdravo: pašteta od bakalara!

Image

Budući u našim trgovinama više nije nemoguća misija doći do svježih (smrznutih) fileta bakalara nema više nikakvog razloga koji bi nas omeli u želji da isprobamo neki od stotine načina za pripremanje te ukusne ribe. Svakako je ovaj način pogodan za pripremu i drugih ribljih fileta (oslić, lubin i sl.), ali ne treba bježati od svježeg bakalara čiji je okus zaista prekrasan.

Pašteta od bakalara

Zašto pašteta danas? Bakalar, kao riba s manje od 2% lipida, je izvrsni odabir za jedan zdravi međuobrok koji se može jesti više puta. Kada ga iskombiniramo s dolje navedenim namirnicama – ne može zdravije i ukusnije. Jednostavno i praktično!

Sastojci

  • 1 pakovanje zamrznutog bakalara
  • 2 krumpira
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • češnjak
  • 1 žlica jogurta

Priprema

Stavite kuhati oguljeni krumpir u posoljenu vodu u koju ste stavili malo peršina, češanj češnjaka i par zrna papra. Kad je skoro gotovo dodajte odmrznuti bakalar i kuhajte desetak minuta.

Pašteta od bakalara

Skuhani bakalar i krumpir izvadite, stavite u multipraktik, dodajte sitno sjeckani peršin, češnjak, žlicu jogurta, soli po potrebi i svježi mljeveni papar po želji. Malo rashladite i uživajte u ovoj pašteti namazanoj na topli integralni kruh.

Pašteta od bakalara

Pašteta od bakalara

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 17.05.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!