Vježbaj kod kuće - pogledaj najpopularniju fitness opremu za kućni trening!

Pripremite: Bakalar na mornarski

Image

Bakalar srednje veličine potopite u hladnoj vodi dva dana prije spremanja. Prekrižite ga na tri, četiri komada, oko glave gdje je najtvrđe možete ga malo istući batom i ostavite da se namače. Vodu nakon prvog dana bacite, ulijte drugu (nju sačuvajte, trebat će vam) i potapajte još jedan dan. Kad se bakalar dobro razmekšao, izvadite ga iz vode, dobro očistite, posebno obratite pažnju oko glave, skinite peraje i izvadite kost.

Bakalar na mornarski

Sastojci:

  • 1 manji bakalar
  • 1 do 2 kg kumpira
  • dosta češnjaka i peršina
  • koncentrat rajčice
  • maslinova ulja

Priprema:

Kad ste očistili bakalar od kostiju, peraja i kože spreman je za kuhanje. Krumpir očistite i izrežite na malo deblje ploškice (oko centimetar), cijeli češanj češnjaka i puno peršina (cijelu šaku) sitno izrežite.

Bakalar na mornarski

U teču najprije stavite krumpir da prekrije dno, zatim dio bakalara, pospite češnjakom i peršinom, zatim opet krumpir, bakalar, češnjak i peršin, te za kraj ostatak krumpira. Stavite veliku žlicu koncentrata rajčice, ostatak češnjaka i peršina, papar, soli, ulijte 1 dcl maslinova ulja i vodu što vam je ostala od namakanja bakalara radi mirisa (obavezno zadnju vodu od namakanja).

Nek vam količina tekućine bude do vrha krumpira, i nek se sve skupa kuha na laganoj vatri oko sat i pol. Nikako ne miješati nego samo lagano protresite cijelu teču.

Bakalar na mornarski

Ovo se naravno jede na Badnji dan i Veliki petak.

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 24.12.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!