Pripremite: Junetina u Guinness pivu!

Image

Recept je lagan i jednostavan. Potrebno je sat i pol do dva za pripremu, ali kad ga stavite peći, vi se slobodno posvetite nečemu drugome, ma šta to bilo. Sad trk po dobro meso i pokušajte. Mome „pokusnom kuniću“ se svidilo pa vjerujem da će se i vama svidjeti.

Junetina u Guiness pivu

Sastojci:

  • 700 gr junećeg mesa od buta
  • 2 veća luka
  • 0,5 litre Guinness piva
  • žlica maslaca i maslinovo ulje (količina po želji)
  • 1 naranča
  • 2 lista lovora
  • Sol, papar, chili papričica (tko voli ljuće)

Prilog: Palenta sa sušenim rajčicama i maslinovim uljem (Ante, evo još jedan recept kako iskoristit veliku količinu pamidora što si osušio- pusa Svjetlani).

Priprema:

Meso nasjeckajte na kockice. Posolite, popaprite (po želji stavite i malo crvene paprike) i ubacite u vrećicu sa par žlica oštrog brašna – prijatelj kuhar mi je rekao da je oštro brašno puno bolje, jednoličnije se prihvati za meso i lakše je višak otresti).

Junetina u Guiness pivu

Meso stavite na vrelo ulje i maslac pa lagano popržite sa svih strana. Nemojte sve frigati odjednom, nego podijelite u bar dva do tri (ovisi o veličini tave), da meso ne počne puštati svoj toč. Frigano meso stavite u vatrostalnu zdjelu, a na toj masnoći od ulja, masla i mesa sparite luk narezani na kolutiće. Kad se on spari dodajte žličicu šećera pa dobro promiješajte. Lukom prekrijte meso u vatrostalnoj, po tome iscijedite naranču, ubacite dva lista lovora, dvije ljute chili papričice pa sve skupa zalijte sa Guinness pivom.

Junetina u Guiness pivu

Pecite sat i pol, na 180 C. Ako vam se toč čini pregust, povremeno ga zalijte sa malo temeljca (ako nemate temeljac od govedine i kostiju, prokuhajte kocku goveđe juhe u pola litre vode). Bez pasiranja i previše dodataka u obliku brašna i prezle toč će biti gust i ukusan od piva.

Junetina u Guiness pivu

Uživajte, a ako niste od velikog apetita, ostat će i za sutra pa vrijeme koje bi potrošili za kuhanje potrošite na šetnju.

Junetina u Guiness pivu

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 07.10.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
11
0
Podijeli s prijateljima!