Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Pripremite: Junetina s rajčicom

Image

Kada želite na brzinu spremit neko meso evo vam ideje. Ovako sam dosta često radila šnicle, kako juneće i goveđe, tako i teleće samo što bi za teleće trebalo puno manje vremena, a uz njih bi i bacila koje jaje na oko.

Junetina s rajčicomi

Prilog može biti sve što vam padne napamet – razno povrće pa čak i palenta, koja inače ne ide uz ovakvu vrstu mesa, no dobro paše.

Sastojci:

  • 500 gr junećih šnicli
  • 400 gr pelati
  • 3 srednja crvena luka
  • 4-5 češnja češnjaka
  • peršin
  • malo maslinova i malo suncokretova ulja
  • sol, papar, malo bijelog vina po želji

Priprema:

Sve se stavlja na hladno. Znači najprije malo ulja, zatim pola isjeckanog luka, šnicle koje ste dobro istukli i sa jedne strane, malo posuli brašnom, isjeckane pelate, sitno nasjeckani češnjak i peršin, pa opet ispočetka.

Junetina s rajčicomi

Posolite, ubacite par zrna papra, poklopite i stavite kuhati. Kad uzavre, smanjite vatru te lagano dinstajte sat vremena. Povremeno pogledajte, ulijte malo vode po potrebi i po želji pri kraju malo bijelog vina.

Junetina s rajčicomi

Posložite sa prilogom po želji. Idealno je za one koji ne smiju radi žuči i sličnih problema dinstati luk, a super je i za ljude koji rade pa moraju ručak spremiti dan prije. U slast!

Junetina s rajčicomi

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 25.03.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!