Brzo i ukusno: Capellini s tunjevinom!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Brzo, jednostavno, ukusno i ekonomično. Upravo se takva jela traže u ove brze dane kada počinjemo raditi i nemamo baš previše vremena. Capellini su špageti broj 1, oni najtanji, a samim time iziskuju najkraće vrijeme kuhanja. Od trenutka uranjanja u slanu kipuću vodu potrebno je tek tri minute da bi bili gotovi, dakako pod uvjetom da se koriste oni barillini.

Capellini s tunjevinom

Umak s tunjevinom je jednostavno pripremiti pod uvjetom da postoji već gotova salsa od rajčica. Ako salsa nije prije pripremljena niti to nije neki problem no tada će sve skupa trajati nešto duže, a preporuka je da se pripremi od svježih, prethodno oguljenih i od sjemenki očišćenih, rajčica.

Sastojci (za 2 osobe):

  • 20 dag špageta broj 1
  • limenka tunjevine od 15 – 20 dag
  • 3 dl salse
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 jaje
  • nekoliko maslina
  • žličica kapara
  • ribani sir parmezan
  • vezica peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Salsu zagrijati, uliti bijelo vino, dodati kapare i tunjevinu, pa sve lagano kuhati dok vino ne ispari i umak malo reducira. Za to vrijeme al dente skuhati capelline, ocijediti ih, te ih pomiješati s malo maslinova ulja i sitno kosanim peršinovim listom. Još vruće špagete preliti umakom od salse i tunjevine, preko svega položiti narezane ploške tvrdo kuhanog jajeta i masline, te sve ukrasiti peršinom i politi hladnim maslinovim uljem. Ribani sir poslužiti odvojeno, a čaša plavca ili merlota najbolje će se složiti s ovim laganim jelom. U slast!

Capellini s tunjevinom

Capellini s tunjevinom

Napomena

Tvrdo kuhano jaje nije nešto bez čega se ne može, no svakako treba kazati da se jako dobro slaže s ostalim sastojcima. Kako bi jaje bilo dobro kuhano treba ga staviti u hladnu posoljenu vodu. Vrijeme kuhanja je od presudne važnosti kako bi se izbjeglo stvaranje zelenog ruba oko žumanca. Od trenutka kada voda zavrije kuhati točno 10 minuta, pa jaje dobro ohladiti pod mlazom vode. Dodatkom soli u vodu za kuhanje osigurava se lakše skidanje ljuske bez oštećenja jajeta.

Capellini s tunjevinom

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 06.09.2010.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!