Pripremite svježe, marinirane inćune!
Prehrana

Pripremite svježe, marinirane inćune!

Ljeto nam je praktički na vratima i lagana hrana, poput riba i morskih plodova, ima sve veći prioritet na našim stolovima. Kad imate sreće da živite uz more onda to stvarno treba i iskoristiti, bar što se ribe tiče. Znam da puno vas ovako spremljene inćune ne bi mogli ni zamisliti, ali za sve one koji vole eksperimentirati donosimo vam recept za spremanje svježih, mariniranih inćuna.

Marinirani inćuni

Inćuni, osim što su jeftini, imaju vrlo dobre nutritivne vrijednosti; na 100g 17g proteina i samo 3g masti.

Sastojci:

  • 1/4 kg inćuna
  • šaka rikole
  • 2 limuna
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • malo kapara
  • par malih, mini rajčica
  • senf
  • sok od naranče
  • sol, papar

Priprema:

Inćune očistite, pa ih filetirajte. Stavite ih u zdjelu pa zalijte sa dva ocijeđena limuna. To mora stajati u frižideru bar 12 sati, a može i cijeli dan.

Marinirani inćuni

Nakon mariniranja ocijedite sok od limuna i inćune malo isperite. Poslažite ih na rikolu, dodajte mini rajčice, malo posolite, po želji popaprite i začinite sa umakom koji ste napravili od maslinova ulja, aceta balsamika, soka od pola naranče i malom žličicom senfa. Na kraju navalite pa tko živ, tko mrtav. Zalijte sa nekim dobrim vinom pa će sve biti lakše.

Marinirani inćuni

Marinirani inćuni

U slast !!

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Ukusno i zdravo: pašteta od bakalara! x 12
    Zašto pašteta danas? Bakalar, kao riba s manje od 2% lipida, je izvrsni odabir za jedan zdravi međuobrok koji se može jesti više puta. Kada ga iskombiniramo s navedenim namirnicama – ne može zdravije...
  • Svakako kušajte: Ražice u vinu! x 4
    Brojne su mogućnosti pripremanja ove čudesne ribe, a zahvaljujući svom blagom i podatnom mesu raže su vrlo zahvalne za kombiniranje sa začinskim biljem i drugim namirnicama. Ovdje opisane ražice u vin...
  • Pripremite punjene srdele! x 6
    Sam način pripreme nije kompliciran, najteže je ribu očistiti i onda izvaditi kost pa od njih napraviti šnicle. Kad to uradite, sve drugo je čista zezancija. Recept nije ni skup, a možete kompletnu pr...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 25.05.2010
Piše:
Gastrodiva