Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Hrana za idealan izlet u prirodi

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Odlazak u prirodu i na piknike tijekom toplijih mjeseci dio su tradicije u mnogim zemljama. Stoga vam nudimo nekoliko prijedloga za savršeni piknik , barem kada je u pitanju hrana.

Tajna uspješnog piknika je u jednostavnosti, brižljivom planiranju i pripremanju . Nikako ne treba biti preambiciozan – najveća pogreška je misliti kako će jela koja poslužujete kod kuće biti jednako dobra i u prirodi.

Imajte na umu da neke namirnice neće dobro podnijeti prijevoz. Pa ipak, ako ne možete živjeti bez svojih sendviča sa salatom, namirnice ponesite odvojene, a sendvič složite tek kada dođete na odredište.

Najpraktičnije je ponijeti različite vrste malih peciva kako se ne biste zamarali s rezanjem velikih komada kruha. Pečena piletina ili riba i svježe povrće uvijek su dobar izbor. Također, možete napraviti i jednostavnu tjesteninu ili krumpir salatu s mladim lukom.

Što se tiče mesa – roštiljanje je najbolji način kako u isto vrijeme uživati u prirodi i hrani. Noć prije polaska na piknik, meso ili ribu je najbolje ostaviti u marinadi s ružmarinom, korijanderom ili limetom.

Salatu je lako ponijeti ako ste je prije toga pripremili i spremili u posude s poklopcem. Za svaki piknik dobro će doći ukusne i slatke mini rajčice, slatki kukuruz, masline, paprika, kupus...

Ne zaboravite ponijeti umake po želji, ukiseljeno povrće, dresinge ... Limenke su također uvijek dobrodošle – grah, kukuruz, grašak, sojine klice, artičoke, tuna... Sve to možete poslužiti posebno ili pomiješati u ukusnu salatu koju ćete jesti s prepečenim kruhom.

I šećer na kraju – za desert ponesite suhe kolačiće i kekse koji će preživjeti prijevoz. Ne zaboravite ponijeti i dovoljno svježeg voća ili već pripremljenu voćnu salatu. Naravno, što se tiče šećera - pazite na količinu !

Kako Trigon objašnjava, uvijek sa sobom nosite dovoljno tekućine – najbolji izbor je svježa voda ili svježe iscijeđeni sokovi. Ne možete li dan provesti bez kave, svakako napunite termosicu. Uz roštilj će najbolje prijati hladno pivo, a odlučite li se ipak peći ribu, ne zaboravite ponijeti bocu kvalitetnog vina.

U pikniku treba uživati, pa si taj dan nemojte pokvariti raspoloženje lošom pripremom i pospremanjem hrane. Slijedite ove jednostavne upute kako bi sve proteklo u najboljem redu :

Uvijek prije pripremanja jela i prije jela operite ruke . Uvijek se opskrbite većom količinom čiste vode ili vlažnim maramicama u slučaju da u blizini nema prirodnog izvora. Pobrinite se za to da meso i riba uvijek budu dobro pečeni kako bi se uništile opasne bakterije.

Hranu ponesite u prenosivom hladnjaku ili termo torbi. Imajte na umu da hranu izvan hladnjaka ne držite dulje od dva sata. Tijekom jako toplih dana smanjite ograničenje na jedan sat.

Objavljeno 07.10.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!