Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Upoznajte Petra Brunu Basića, vlasnika najboljih trbušnjaka u Hrvatskoj!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Isklesani trbušnjaci mnogima su san. No, osim što su estetski vrlo privlačni, oblikovani trbušni mišići su znak i predanosti treningu, redovitosti u radu te kvalitetne prehrane.

U posljednjih nekoliko godina jedno se ime u fitness krugovima pozicioniralo kao sinonim za nevjerojatne trbušne mišiće, ali i za niz vježbi čija izvedba graniči sa znanstvenom fantastikom: Petar Bruno Basić.

Fitness.com.hr je, u želji da što većem broju čitatelja približi pomalo neobične metode treninga i kombinacije različitih sportova i aktivnosti, odlučio u svoje redove pozvati i Petra Brunu koji će nam svojim tekstovima i video materijalima pokazati kako trenira te nas naučiti „tajnama najboljih trbušnjaka u Hrvatskoj“. Tim povodom smo, između dva treninga, razgovarali s Petrom Brunom u fitness studiju Il Teatro, u kojem uz njega možete naučiti sve atraktivne vježbe i sportove kojima se ovaj mladi Zagrepčanin bavi.

Pozdrav Petre. Molim te da se ukratko predstaviš našim čitateljima.

Pozdrav svim čitateljima Fitness.com.hr-a. Moje ime je Petar Bruno, imam 23 godine i živim u Zagrebu. Završio sam Fitnes učilište i profesionalno se bavim street workoutom i pole danceom.

Zadnjih godina si najzvučnije ime na hrvatskoj street workout sceni, a odnedavno i u pole danceu. Kojim si se sportovima prije bavio?

Prije toga sam se bavio latinoameričkim plesovima, tenisom i jako dugo sam trenirao atletiku, točnije trčanje na duge pruge.

Kako si krenuo u street workout vode, a kako na pole dance? Na kojim si sve natjecanjima bio i koje si rezultate ostvario?

petar bruno basic sipka

Dok sam trenirao atletiku, imao sam težu ozljedu i nisam mogao trenirati u punom intenzitetu. Tada sam pored atletske staze vidio dečke koji su vježbali na šipkama, što je izgledalo jako atraktivno i zanimljivo. Tako se i dogodilo - jedan dan sam im se odlučio pridružiti. Tako sam počeo sa street workoutom

Vrlo slično i spontano, jedan dan su djevojke koju su se bavile pole danceom, došle na sipke vani i pitale me bih li se okušao u pole danceu. Pristao sam i tako sam krenuo na pole dance.

Neki od mojih značajnijih rezultata iz atletike, street workouta i pole dancea… višestruki sam juniorski i seniorski prvak Hrvatske i viceprvak, osvojio sam 6. mjesto na europskom kupu u street workoutu i 13. mjesto u svijetu u street workoutu.

Koja je tajna tvoje forme? Opiši nam koliko treninga radiš u danu i od čega se sve sastoje?

petar bruno basic

Ma s mojim treninzima nema nikakve tajne, ima samo puno rada. Jedan moj uobičajen dan izgleda ovako: treniram 3 puta na dan, nekad i više, kad imam volje... Rano ujutro oko 5-6 trčim, tada radim neke klasične atletske treninge. Nakon toga se malo istežem i odradim svojih 227 podizanja nogu za trbuh (rođen sam 22.7. pa je odatle i taj broj podizanja).

Ostale treninge u danu radim svaki put drugačije, ovisi koji mi je cilj, za što se pripremam, jesam li više koncentriran na pole dance ili street workout. Uzmimo za primjer dane u kojima pokrivam i segment street workouta i pole dancea, jer su takvi dani vrlo česti:  oko 11h radim neke rutine na šipci, puno zgibova, propadanja (dipseva), sklekova i čučnjeva i naravno trbušnjaka :)

Kad kažem „puno“, mislim na četveroznamenkaste brojke :) Popodne, iza 16h, vježbam na šipci, isprobavam neke kombinacije, vježbam statičke elemente poput zastava i ostalog i istežem se. To bi bio neki uobičajen, lakši dan :)

Tvoj trbuh je impresivan! Koja je tajna tvojih trbušnjaka? Što bi savjetovao nekome tko želi imati takve trbušnjake?

petar bruno basic trbusnjaci

Hehe hvala, takve kao moje? Huh, stvarno ne znam što bih rekao u 2-3 rečenice. Ništa se ne dobije preko noći, tako da bih svima savjetovao da se uhvate rada, jučer :) Osobno, ne vjerujem u ono da prehrana čini veći postotak od treninga, kad se govori o fizičkom izgledu. Puno prije bih rekao da je bas trening taj koji to gradi. U mojem slučaju je sigurno tako!

Tajne stvarno nema, radim puno vježbi disanja za unutrašnje mišiće, a još više vježbam ove oku vidljive. Često mijenjam rutine. Nikad u životu nisam ponovio isti trening, često radim iste dijelove, ali nikad isti trening. Izmišljam sam svoje vježbe, mijenjam tempo izvedbe i tako održavam formu na najvišem nivou tijekom cijele godine. Evo, primjerice, sutra sam spremam za neki photo shooting, ne treba mi ni tjedan dana pripreme za formu koja na fotografijama mora biti vrhunska.

Napisao si da smatraš da prehrana nije ključna u tvoj izgledu. Što misliš, koliko prehrana utječe na tvoju formu? Ispričaj nam što sve jedeš, što izbjegavaš?

Jedem apsolutno sve, što se ne bi reklo, ali i pazim da je to sve koliko toliko "zdravo". Cilj moje prehrane je jačanje volje i discipline. Primjerice, nekad uzmem mjesec dana i ništa slatko ne jedem, pa se mučim s tim. Potom, iz prehrane izbacim sve sokove i samo vodu pijem. Kao što sam rekao da mijenjam treninge često, tako je i s prehranom.

A kako izgleda moja dnevna prehrana? Najčešće ovako: ujutro poslije treninga jedem voće i žitarice, ne pratim količinski, jedem dok nisam sit. Prije ručka, za međuobrok, jedem orašaste plodove. U danu imam 2 ručka, oba obično sadržavaju meso pripremljeno na razne načine, prilog i salatu. Prilog je obično krumpir ili batat ili neka integralna tjestenina.

Drugi ručak je sadržajem vrlo sličan prvom, samo je količinski manji, ali mu je dodan desert. Desert je uvijek nešto slatko, rijetko kolač, jer nisam baš fan kolača, ali čokoladu jako volim pa je ona vrlo često za desert. Nakon zadnjeg treninga obično jedem omlet s povrćem i salatom. Dakle, vrlo jednostavno i bez odricanja. 

Svake godine si zadaješ neke zadatke i izazove koje želiš postići. Koji su bili dosadašnji zadatci i jesi li ih realizirao? Koji je sljedeći zadatak za koji se pripremaš?

petar bruno basic

Zadajem si zadatke koji će me tjerati da one dane kad mi se bas i ne da i kad mi nedostaje volje, zadatak bude izvor motivacije! Prošle godine sam htio napraviti 500 sklekova, to je bio zadatak, i uspio sam. Nisam fan utega, ali ove godine sam odlučio napraviti 50 čučnjeva sa 100 kg i godina nije ni na pola, a ja sam pri kraju s realizacijom tog zadatka.

Započeo si suradnju s Fitness.com.hr-om. Što možemo očekivati od tebe u narednim mjesecima na Fitness.com.hr-u, što ćeš sve naučiti i pokazati našim čitateljima?

U sljedećim mjesecima, saznat ćete puno zanimljivih informacija o bodyweight treningu, o elementima, kako se izvode i koje su predvježbe za njih. Očekujte puno videa, slika i izazova za sve. Pokazat ću vam kako trening može biti zabavan, kako aktivirati mišiće za koje vjerojatno niste znali da postoje, a kamo li da vam se mogu upaliti od nekih jednostavnih stvari. Pokazat ću vam kako da pravilo gradite "temelje" i vidjet ćete puno mene u akciji. Nema sumnje, svi ćemo se dobro zabavljati i kroz zabavu puno naučiti!

Vidimo se!

Objavljeno 14.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!