Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Petar Bruno Basić: Ojačajte podlaktice sa samo 5 minuta vježbanja dnevno!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Okej, znam da vam naslov ne zvuči obećavajuće, ali vjerujte mi, rezultati jesu...

Nikad nisam volio one tekstove: "do jake guze u 3 min" ili "do six packa uz 10 min dnevno", ali ovo s podlakticama, stvarno me iznenadilo. Naravno, nećete imati jake podlaktice od jednog takvog treninga ili vježbanja, nego od njih otprilike 300... E sad kad smo to riješili možemo krenuti na glavni dio ovoga teksta.

podlaktica

Kako se sam bavim pole danceom i street workoutom, podlaktice su mi vrlo bitne i igraju veliku ulogu u ta dva sporta. Početnici često imaju problem s podlakticama, puno ih to ne zna te okrivljuju nervozu i znojenje dlanova, ali zapravo imaju slabe mišiće.

Jednom sam napravio test tako da sam stavio ulje na dlanove i pokušao se držati za šipku što sam duže mogao. Zbog jakih podlaktica uspio sam se zadržati neko vrijeme. Druga osoba koja je sudjelovala u testu pokušala se isto tako držati, a umjesto ulja na dlanovima je imala magnezij, nije se mogla držati toliko dugo kao ja. Jasno je da je presudila moja snaga, a podlaktice su svakako bile važan faktor u tome.

Nakon dužeg vremena izvođenja vježbi za podlaktice shvatio sam koliko zapravo pomažu, a kako je malo vremena potrebno uložiti u njih.

U naredna dva video pokazat ću vam dvije vježbe koje ja redovno radim za jačanje podlaktica. Za prvu nam ne treba ništa od opreme, dok nam je za drugu potreban manji stolac.

Prvu vježbu za podlaktice pogledajte u videu:

U prvoj vježbi, koju možemo izvoditi u stajaćoj ili sjedećoj poziciji bitno je imati ispružene ruke u laktovima, a dlanove kako je pokazano na snimci.

Vježbu izvodimo tako da stišćemo samo prste, a kasnije cijelu šaku. Ja radim 4 pozicije (gore, dolje, lijevo i desno), 2 puta po 7 ponavljanja (neka vas broj ne zavarava, ako radite puni opseg pokreta osjetiti ćete opterećenje u mišićima).

Kako možete primijetiti na snimci, jedan krug su mi dlanovi prema van, a drugi unutra. Trudite se imati ruke ravne u laktovima prilikom cijelog izvođenja vježbe jer će vam se zbog umora početi savijati i onda vježba neće imati isti učinak na podlaktice.

Drugu vježbu za podlaktice pogledajte u videu:

Druga vježba je puno jednostavnija i možemo je raditi u npr. 4 serije po 12 ponavljanja, ali u njoj je obavezno da dobro zagrijemo zglobove i ne izvodimo je brzo. Uhvatimo stolac za prednje noge i podižemo ga i spuštamo dok ležimo na podu ili stojimo uspravno. U videu su pokazane obje opcije.

Ove dvije vježbe vam stvarno neće oduzeti više od 5 min dnevno, a dugoročno ćete imati veliku korist od njih.

Objavljeno 26.01.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!