Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Ženska tema: Isprobala sam kako je živjeti i trenirati s menstrualnom čašicom!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ima broj godina otkad se na tržištu pojavila menstrualna čašica kao alternativa ulošcima i tamponima. Izgleda kao mala silikonska čašica koja je veoma savitljiva i postoji u više veličina.

Odličan je proizvod ako pazite na okoliš – što bismo svakako trebali – jer uz pravilnu brigu i čišćenje traje do 2 godine što znači da nema bacanja uložaka i tampona u smeće sedam dana u mjesecu.

Osim toga, reklamira se kao i proizvod za sportašice koje se ne žele osjećati restriktivno, brinuti o promjeni uloška za vrijeme jakog treninga i mogu ići plivati na bazen/more bez rizika od “propuštanja”.

E pa ovo je moje iskustvo s menstrualnom čašicom.

Na prvu, čudno je. Postoji više videa kako namjestiti čašicu da stvori vakuum u vašem cerviksu te tako skuplja menstrualnu krv i ona ne izlazi, ali iskreno, prva korištenja nisu jednostavna.

menstrualna čašica

Prednosti i nedostaci menstrualne čašice

Postoji neka krivulja učenja te će se na početku događati i da osjećate čašicu u sebi i da propusti i slično. Ipak, već nakon druge menstruacije sam shvatila jednostavnost i olakšanje prilikom korištenja čašice. Ovo su neke prednosti korištenja:

  • Pogodnija je za okoliš za razliku od uložaka i tampona
  • Može stati u vama do 12 sati tj. možete je koristiti puno više nego li tradicionalni uložak i tampon
  • S dobro postavljenom čašicom nema nikakvog propuštanja
  • Možete trenirati visoko intenzivne treninge bez osjećaja da je nosite
  • Možete prospavati cijelu noć bez brige o propuštanju
  • Možete plivati i kupati se s njom
  • Ne osjećate je u sebi
  • Ne kupujete uloške i tampone svaki mjesec

menstrualna čašica

Negativnih strana nema osim što zahtijeva malo vježbe pri postavljanju. Sve što morate napraviti nakon što se čašica napuni je izvaditi je, proliti sadržaj te je oprati s pH neutralnim sapunom (ja sam koristila sapun za intimne dijelove).

Čak i ako ste u žurbi dovoljno je oprati s vodom, vratiti, a onda na kraju dana oprati sapunom. Nakon što vam je menstrualni ciklus gotov, čisti se tako da je kuhate par minuta u vodi i spremite je za sljedeći mjesec.

Dodatno, bitno je za naglasiti da ako žena u jednom danu i noći ciklusa potroši 4 uloška, a ciklus joj traje sedam dana to znači da u godini potroši 336 uložaka. Prvo, oni se većinom ne recikliraju a drugo, to je oko 500 kuna godišnje samo za uloške, plus puno žena koristi više od 4 uloška kroz dan i noć pa se ta brojka još poveća.

Menstrualna čašica je oko 200 kuna i traje dvije godine. To znači da umjesto više od tisuću kuna za uloške u dvije godine potrošite samo 200 na čašicu.

Otkad sam isprobala čašicu u svakodnevnom životu, na treningu i na kupanjima više nikad nisam kupila uložak/tampon tako da vrlo toplo preporučujem ovaj proizvod. Koristeću čašicu štedite, ne zagađujete okoliš i apsolutno ste spremni za sve treninge i kupanja bez ikakve brige!

Objavljeno 08.07.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!