VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Vježbajte s vrećom pijeska!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako više ne podnosite teretanu ili vam je postala preskupa, zgrabite vreću pijeska i tijelu ćete pružiti odličnu alternativnu tjelovježbu. Podizanje jedne vreće stari je način postizanja sirove snage i intenzivne izdržljivosti.

Pročitajte samo neke od vježbi koje možete izvoditi s vrećom pijeska te pročitajte upute o pravljenju vlastite.

Izvodite vježbe u opisanom redu. Poanta je u vremenu, ne ponavljanjima. Za početak vježbajte minutu zatim se odmarajte dvije. Ponovite koliko god puta možete. Nemojte se pretjerano brinuti o obliku - pijesak će se micati čineći vreću teškom za kontroliranje. To je i smisao vježbe. Stalna potreba da se uravnotežite izvježbat će vas od glave do pete.

1. Dignite vreću s poda i naslonite na prsa, a zatim ju podignite iznad glave. Spustite ju i ponovite koliko god puta možete, svaki put vježbajte minutu. Napravite tri serije.

Sandbag press Sandbag press

2. Podignite vreću na lijevo rame i napravite jedan čučanj. Spustite vreću i ponovite vježbu s desnim ramenom. Nastavite mijenjati strane 1min. Napravite tri serije.

3. Podignite vreću na prsa i snažno ju zagrlite. Trčite u mjestu 1min. Spustite ju, odmorite se. Napravite tri serije.

4. Legnite na pod s vrećom na prsima. Podignite ju i dok su vam ruke u potpunosti ispružene napravite trbušnjak. Izvodite vježbu 1min. Napravite tri serije.

Sandbag press

Sandbag press

Kako napraviti svoju:

1. Potrebna vam je velika cilindrična platnena vreća. Kupite vreću od izdržljivog platna kao što su sportska, platna za morske prilike ili pak vojna. Vaša vreća treba izdržati konstantna bacanja, padanja, dizanja stoga si priuštite vreću koja će to moći podnijeti.

Vreća za pijesak

2. Kupite nekoliko vreća pijeska u vašoj lokalnoj željezari, nalaze se odmah pored cementa, dolaze u pakiranjima od 20kg i koštaju otprilike 20 kuna.

3. Napunite izdržljivu vreću za smeće pijeskom. Vrh zavežite izolir trakom, a zatim ju prekrijte s još dvije vreće za smeće i zatvorite. Ostavite nešto prostora u vreći tako da se pijesak može micati. Ako ne možete pronaći izdržljive vreće za smeće, probajte s najlonskim, jakim vrećama specijaliziranima za teške terete. Također ih možete pronaći u trgovini materijalima i koštaju oko 60 kuna.

4. Vreću s pijeskom stavite u platnenu vreću, zatvorite ju i počnite vježbati!

Izvor slika: hybridfitness.wordpress.com

Objavljeno 12.10.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!