Vježbajte s vrećom pijeska!
Vježbe

Vježbajte s vrećom pijeska!

Ako više ne podnosite teretanu ili vam je postala preskupa, zgrabite vreću pijeska i tijelu ćete pružiti odličnu alternativnu tjelovježbu. Podizanje jedne vreće stari je način postizanja sirove snage i intenzivne izdržljivosti.

Pročitajte samo neke od vježbi koje možete izvoditi s vrećom pijeska te pročitajte upute o pravljenju vlastite.

Izvodite vježbe u opisanom redu. Poanta je u vremenu, ne ponavljanjima. Za početak vježbajte minutu zatim se odmarajte dvije. Ponovite koliko god puta možete. Nemojte se pretjerano brinuti o obliku - pijesak će se micati čineći vreću teškom za kontroliranje. To je i smisao vježbe. Stalna potreba da se uravnotežite izvježbat će vas od glave do pete.

1. Dignite vreću s poda i naslonite na prsa, a zatim ju podignite iznad glave. Spustite ju i ponovite koliko god puta možete, svaki put vježbajte minutu. Napravite tri serije.

Sandbag press Sandbag press

2. Podignite vreću na lijevo rame i napravite jedan čučanj. Spustite vreću i ponovite vježbu s desnim ramenom. Nastavite mijenjati strane 1min. Napravite tri serije.

3. Podignite vreću na prsa i snažno ju zagrlite. Trčite u mjestu 1min. Spustite ju, odmorite se. Napravite tri serije.

4. Legnite na pod s vrećom na prsima. Podignite ju i dok su vam ruke u potpunosti ispružene napravite trbušnjak. Izvodite vježbu 1min. Napravite tri serije.

Sandbag press

Sandbag press

Kako napraviti svoju:

1. Potrebna vam je velika cilindrična platnena vreća. Kupite vreću od izdržljivog platna kao što su sportska, platna za morske prilike ili pak vojna. Vaša vreća treba izdržati konstantna bacanja, padanja, dizanja stoga si priuštite vreću koja će to moći podnijeti.

Vreća za pijesak

2. Kupite nekoliko vreća pijeska u vašoj lokalnoj željezari, nalaze se odmah pored cementa, dolaze u pakiranjima od 20kg i koštaju otprilike 20 kuna.

3. Napunite izdržljivu vreću za smeće pijeskom. Vrh zavežite izolir trakom, a zatim ju prekrijte s još dvije vreće za smeće i zatvorite. Ostavite nešto prostora u vreći tako da se pijesak može micati. Ako ne možete pronaći izdržljive vreće za smeće, probajte s najlonskim, jakim vrećama specijaliziranima za teške terete. Također ih možete pronaći u trgovini materijalima i koštaju oko 60 kuna.

4. Vreću s pijeskom stavite u platnenu vreću, zatvorite ju i počnite vježbati!

Izvor slika: hybridfitness.wordpress.com

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Video prikaz - vježbe za noge x 32
    Kvadricepsi, zadnja loža te listovi su obrađeni kroz video priloge za noge. Ojačajte svoje noge na način da pogledate sve video priloge te isprobate sve vježbe iz ove mišićne skupine.
  • 11 savjeta kako trenirati x 51
    Trenirajte naporno - kada ste na fizičkom treningu fokusirajte se da ulažete maksimum napora u vježbe. To ne znači da morate "lizati znoj s poda", niti da vas trener treba mlatiti kako bi vas natjerao...
  • Aktivni i zdravi i u srebrnim godinama x 7
    Je li moguće, kao s dobrim vinom, da s godinama budemo sve bolje ? U neku ruku da, i to održavajući zdravlje i tjelesnu aktivnost. Istraživanja pokazuju da osobe treće životne dobi koje ostaju tjelesn...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 12.10.2009
Piše:
Ivana Ajduković