Relaksirajuće vježbe s malom loptom
Vježbe

Relaksirajuće vježbe s malom loptom

Opuštanje je svima potrebno, bilo da ga prakticirate nakon treninga ili zasebno.

Male lopte stvaraju ugodu pogotovo kada se prilikom istezanja stave ispod određenih dijelova kralježnice. U vježbama koje ću opisati koristim malu soft loptu, ali toplo preporučam i malu bodljikavu loptu koja će imati još jači masirajući učinak određenih dijelova tijela.

Vježbe

Masaža donjeg dijela leđa s nogama u svijeći

Masaža donjeg dijela leđa s nogama u svijeći

Ležeći na leđima postaviti malu loptu ispod donjeg dijela leđa i polako podići noge u svijeću. Lopta bi trebala stvarati ugodu u području lumbalne kralježnice.

S obzirom da cijeli dan provodimo većinom u sjedećem ili stojećem položaju, podizanjem stopala iznad kukova djelujemo i na bolju cirkulaciju u području nogu.

Ukoliko nemate balans, ili se želite u potpunosti opustiti, oslonite stopala na zid u zatvorenom prostoru ili na drvo u prirodi.

Istezanje prsa i opuštanje kukova

Istezanje prsa i opuštanje kukova

Leći s lopaticama na malu loptu s glavom oslonjenom na prostirku, otvoriti lateralno koljena i spojiti tabane. Ruke prebaciti preko glave u opuštajući položaj.

Mala lopta djeluje kao masaža oko područja lopatica, pogotovo kada je lopatice dodatno pritišću rotacijom trupa s jedne na drugu stranu.

Bočno istezanje

Bočno istezanje

Sjesti bočno s nogama u Z položaj, postaviti malu loptu pored kuka i leći donjom stranom rebara bočno preko nje. Rotirati trup paralelno prsima prema prostirci i ispružiti ruke u liniju ramena daleko od trupa.

Osjetiti istezanje prednje strane trupa od pazuha prema kuku.

Masaža glave i istezanje leđa

Masaža glave i istezanje leđa

Iz ležećeg položaja na prsima, sjesti sjednim kostima na pete i zaobliti kralježnicu s glavom prema podu. Čelo osloniti na malu loptu. Ruke mogu biti u fleksiji s dlanovima oslonjenima na pod.

Ova vježba će posebno biti ugodna osobama koje ne mogu glavom dotaknuti podlogu bez oslonca glave na malu loptu, pa će im lopta pomoći da opuste područje glave i vrata.

Mala lopta može poslužiti i kao masaža glave, ukoliko se lagano pritišće ili kruži glavom u nju.

Isprobajte navedene vježbe kada god osjetite bolove u kralježnici ili potrebu za opuštanjem.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Relaksirajuće vježbe s velikom loptom x 18
    Zbog svoje veličine i volumena, velika lopta osigurava razne ugodne položaje za istezanje i relaksaciju. U nastavku ću opisati neke od opuštajućih vježbi s velikom loptom. Vodite računa da je promjer ...
  • 10 jednostavnih vježbi za izvođenje u uredu ili kod kuće x 62
    Donosimo 10 jednostavnih i lako izvedivih vježbi sa stolicom kao rekvizitom koje su spoj Stott Pilatesa ®, snage i fleksibilnosti. Izrazito pogoduju zdravlju čitavog mišićno skeletnog sustava a izvođe...
  • Opuštajuće istezanje na lopti x 18
    Sljedeće vježbe ciljaju na fleksiblnost i ravnotežu korištenjem lopte za vježbanje. Zagrijte se prije istezanja – hladni se mišići lakše ozlijede. Ove vježbe možete zaista izvoditi kad god poželite. O...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova