Opuštajuće istezanje na lopti
Vježbe

Opuštajuće istezanje na lopti

Sljedeće vježbe ciljaju na fleksiblnost i ravnotežu korištenjem lopte za vježbanje. Zagrijte se prije istezanja – hladni se mišići lakše ozlijede. Možete se zagrijati kardio vježbama ili razgibavanjem svih zglobova.

Ove vježbe možete izvoditi kad god poželite. Odvojite dovoljno vremena i uživajte! U slučaju medicinskih tegoba konzultirajte se s vašim liječnikom.

Istezanje prsa

Legnite na loptu licem prema gore i kotrljajte se sve dok vam leđa ne budu u potpunosti podržana. Opustite bokove i glavu i neka vam ruke lagano padnu sa strane za opuštajuće prsno istezanje. Zadržite se u položaju 3-5 udisaja.

Istezanje prsa

Istezanje cijeloga tijela uz pomoć lopte

Raširite noge, stavite dlanove na loptu i kotrljajte ju prema van pritiskujući prsa prema podu i istegnite leđa i tetive. Zadržite se u položaju 5 udisaja.

Istezanje cijeloga tijela uz pomoć lopte

Istezanje leđa

Stanite ispred lopte i stavite stranu desne šake na nju (palac prema gore). Kotrljajte loptu ulijevo i držite bokove ravnima. Zadržite se u položaju 3-5 udisaja i promijenite stranu.

Istezanje leđa

Balansirajte loptom

Stanite na lijevu nogu, desnu ispružite iza sebe i podignite loptu iznad glave. Polako spuštajte loptu na pod i podižite nogu radi ravnoteže. Malo otkotrljajte loptu ne bi li ste stvarno izdužili tijelo od glave do nožnih prstiju. Zadržite se u položaju 5 udisaja i zatim promijenite stranu.

Balansirajte loptom

Balansirajte loptom

Izmijenjeni polumjesec

Dok ste u položaju balansiranja s loptom na desnoj nozi okrenite tijelo nalijevo tako da su vam bokovi okrenuti prema vani i pređite lijevom rukom preko ramena. Drugu ruku držite na lopti radi ravnoteže. Zadržite se u položaju 5 udisaja i zatim promijenite stranu.

Izmijenjeni polumjesec

Istezanje u iskoraku

Stavite loptu ispod vas i zauzmite položaj niskog iskoraka, jedna noga naprijed (savinuta pod kutom od 90°), druga noga straga, ispružena i oslonjena o nožne prste. Odmarajte se na lopti. Stavite ruke ispred ili iza sebe i istežite se iz bokova. Zadržite se u položaju 3-5 udisaja.

Istezanje u iskoraku

Ratnik na lopti

Dok se istežete u iskoraku okrenite tijelo ulijevo (ako vam je desna noga naprijed), okrećući prste prema prednjem dijelu sobe i odmarajući stopala na podu. Ispružite ruke u visini ramena i gledajte u srednji prst prednje ruke. Zadržite se u položaju 3-5 udisaja i zatim promijenite stranu.

Ratnik na lopti

Istezanje unutarnje strane bedara

Sjednite na loptu i raširite noge. Oslonite laktove na koljena, opustite se i istegnite. Za jače istezanje lagano gurajte koljena laktovima. Zadržite se u položaju 3-5 udisaja.

Istezanje unutarnje strane bedara

Leđno istezanje

Učinkovitije je s manjom loptom. Zagrlite loptu u stojećem položaju i nagnite se naprijed. Neka vam se lopta oslanja o koljena, a ruke vise prema podu. Opustite tijelo i podržite se nogama. Zadržite se u položaju 3-5 udisaja.

Leđno istezanje

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
 • Istezanje u službi snage x 41
  U zadnje vrijeme istezanje je došlo na loš glas. Kao da je postalo ukleto i svi mašu sa studijama koje pokazuju da istezanje ne pridonosi snazi, brzini, eksplozivnosti. Istraživanja i knjiga na tu tem...
 • Vježbe istezanja u paru x 21
  Fleksibilnost vam nije na zavidnom nivou, a voljeli biste je postići na što opušteniji i bezbolan način? Za početak, isprobajte istezanje u paru. Bilo da se radi o klasičnom istezanju uz pomoć partner...
 • 10 jednostavnih vježbi za izvođenje u uredu ili kod kuće x 62
  Donosimo 10 jednostavnih i lako izvedivih vježbi sa stolicom kao rekvizitom koje su spoj Stott Pilatesa ®, snage i fleksibilnosti. Izrazito pogoduju zdravlju čitavog mišićno skeletnog sustava a izvođe...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 25.05.2009
Piše: