Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Zanimljivo i učinkovito: Odradite super trening s prijateljicom (video)!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Odluka ili dogovor da vježbate s nekim u paru pokazuje se kao veliki faktor uspješnosti u ostvarivanju ciljeva u treningu. Svima, pa i najvjernijim sportašima i rekreativcima ponekad ponestane motiva za trening i vježbanje.

Partner ili partnerica vas može motivirati, potaknuti ili inspirirati da bolje odradite trening ili da ga uopće odradite. Kada je netko s vama osjećat ćete se sigurnije i opuštenije tijekom treninga. Postoje mnoge prednosti kada vježbate s nekim, a ovo su neke od njih.

vjezbanje u paru

Prednosti vježbanja u paru

Motivacija i manje otkazivanja treninga

Nakon radnog dana lako je naći „razlog“ zašto nećete otići na trening ili zašto se ne biste digli ranije da biste odradili trening ujutro. Međutim, otkazivanje prijatelju koji se spremio i čeka da zajedno idete na trening je nešto sasvim drugo. Isto tako neće ni prijatelj otkazati vama i zbog toga dolazi do sjajne nadopune i redukcije otkazanih treninga.

Kreativniji treninzi

Dvoje ljudi uvijek ima više ideja, što će uvesti nove vježbe i promjenu rutine u vježbanju. Također, znanje o vježbanju može biti različito, tako da jedan drugog možete savjetovati, a što je još važnije ispravljati u izvođenju vježbi.

Kvalitetniji trening

O bilo kojoj vrsti rekreacije i sportske aktivnosti da se radi, intenzitet je uvijek bolji kada se odrađuje u paru i u grupi, nego kada se odrađuje individualno. Važno je kod vježbanja u paru da ste na sličnoj razini utreniranosti. Ponekad bi trening ili vježbu završili ranije, ali ako vaš partner želi još malo, naravno da ćete mu raditi društvo.

vjezbanje u paru

Možete si priuštiti privatnog trenera

Kad su dvije osobe na jednog trenera još uvijek se zadržava visoki stupanj individualiziranosti, a jeftinije je nego da ste sami na privatnom treningu. Ovdje se povlači i pitanje motivacije i neotkazivanja treninga. Ako ste dogovorili s trenerom i prijateljem, mogućnost da otkažete trening bez stvarnog razloga je mnogo manja.

Socijalizacija i druženje

Meni osobno trčanje i vježbanje koje prakticiram s prijateljicom ima vrlo visoku vrijednost upravo zbog toga. Uvijek mi trening bude još veće zadovoljstvo kada razmijenim s njom koji doživljaj iz dana ili tjedna, vijest i slično. Šalimo se, pa kažemo da je to psihoterapijski trening. Ponekad nisu ni riječi potrebne, ali društvo uvijek dobro dođe.

Biranje partnera za vježbanje

U odabiru partnera za vježbanje morate ipak voditi računa o nekoliko stvari, da bi se to zajedničko vježbanje održalo.

  1. Slični ciljevi
  2. Isti izbor vrste vježbanja – da li je to trčanje, vježbanje u teretani, pilates, ples, joga i sl.
  3. Birajte partnera koji je na sličnom nivou utreniranosti kao i vi, ili znate da to može postići

Ako netko trenira već godinama, a vi ste tek početnik, to bi moglo biti frustrirajuće i za njega i za vas. Međutim, ako je razlika manja i znate da se možete uskladiti, našli ste svog partnera za vježbanje.

trening u paru

Nedostaci vježbanja u paru

Iako vježbanje u paru zvuči kao odlična ideja, ima i svoje negativne strane.

Dogovaranje oko rasporeda

Ako nemate previše slobodnog vremena, može biti problema oko dogovaranja termina. Može biti situacija da radite u smjenama ili da je netko od vas jutarnji, a drugi večernji tip.

Različito napredovanje

Može se dogoditi da različito napredujete iz mnogo razloga. Svaka osoba ima svoju reakciju na vježbanje, a motoričke i fiziološke mogućnosti se razlikuju od osobe do osobe. Ako se previše raziđete u nivou utreniranosti, nećete više moći raditi iste vježbe i treninge.

trening u paru

Mijenjanje vrste rekreacijskih sadržaja

Neke osobe vole isprobavati nove stvari ili im brzo dosadi jedan način rekreacije i vježbanja, pa traže nešto novo. Ovdje se radi o karakteru i načinu funkcioniranja, koji može biti jedna od prepreka.

Bez obzira na ove negativne strane, ja uživam vježbati sa svojom prijateljicom i veselim se svakom treningu. Ponekad se veselim i prije treninga, ali zaista svaki puta sam zadovoljna i sretna nakon što trening odradimo.

U videu možete pogledati jedan trening koji možete odraditi u paru bez rekvizita:

Objavljeno 08.12.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!