VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

10 razloga zašto kupiti traku za trčanje

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Traka za trčanje je fitness sprava za koju se odlučuje sve veći broj vježbača. Ako imalo dvojite trebate li izdvojiti sredstva za ovu napravu, evo 10 razloga koji govore DA: 

1. Traka za trčanje pomaže u gubljenju viška kilograma

Hodanje i trčanje na traci troši puno kalorija pa je traka izvrstan rekvizit za postizanje kalorijskog deficita koji je preduvjet za gubljenje viška kilograma.

Američko Ministarstvo zdravlja ističe da je najbolji intenzitet vježbanja onaj pri kojem osoba na traci može normalno govoriti, bez da brzina utječe na govor. Ističu da 40 minuta hoda na traci svakodnevno ili 60 minuta pet dana u tjednu ima „značajne zdravstvene prednosti“ među koje se ubraja i gubljenje viška kilograma.

traka

2. Traka za trčanje poboljšava kardiovaskularno zdravlje

Kao i u slučaju drugih aerobnih aktivnosti, hodanje ili trčanje na traci ima pozitivan utjecaj na kardiovaskularno zdravlje. Pokreti koje tijelo obavlja tijekom trčanja na traci zahtijevaju ponavljanu aktivaciju mišića nogu, corea i ruku. Kao odgovor na ovu fizičku aktivnost i angažman, disanje i srčani puls se ubrzavaju te se ubrzava krvotok između pluća i mišića.

Dugoročno, aerobna aktivnost jača srčani mišić te snižava srčane otkucaje u stanju mirovanja. Cirkulacija u stanju mirovanja će se popraviti, a arterije će ostati očuvane od nakupljenog plaka, čime se smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti i srčanog i moždanog udara.

3. Traka za trčanje poboljšava zdravlje kostiju

Vježbe koje se izvode korištenjem težine vlastitog tijela, poput trčanja ili hodanja na traci, povećavaju gustoću kostiju. Upravo povećana gustoća kostiju jača koštani sustav i smanjuje opasnost od bolesti povezanih s propadanjem kostiju, poput osteoporoze.

Studija objavljena u Journal of Bone and Mineral Metabolism potvrdila je da redovni trening izdržljivosti na traci značajno popravlja kvalitetu kostiju miševa, što ukazuje da je traka fitness naprava koja sudjeluje u proizvodnji koštanog materijala.

traka

4. Traka za trčanje manje utječe na zglobove

Traka za trčanje ima manji utjecaj na zglobove od trčanja po asfaltu ili sličnim tvrdim podlogama. Traka se posebno preporučuje osobama s ozljedama zglobova jer je dobar način laganom vraćaju kretanju u kontroliranim uvjetima.

Ipak, budući da tijekom trčanja, na zglobovima stopala nosimo cijelu težinu, osobama s prekomjernom težinom u početku se savjetuje hodanje na traci, a tek kasnije jogging i trčanje.

5. Traka za trčanje pozitivno utječe na mentalno i emocionalno zdravlje

Osim navedenih prednosti u fizičkom zdravlju, vježbanje na traci za trčanje ima i niz prednosti za mentalno zdravlje i opće emocionalno stanje. Vježbanje na traci za trčanje je aerobna aktivnost koja potiče otpuštanje endorfina, hormona koji poboljšavaju opće mentalno stanje.

Stoga, trening na traci za trčanje može biti jako dobar u borbi protiv depresije te način opuštanja od stresnih situacija. Vježbanje u aerobnoj zoni izvrstan je alat za suprotstavljanje anksioznosti i napetosti, a smanjenje simptoma ovog stanja vidljivo je odmah tijekom samog treninga. 

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Traka za trčanje Zipro Pulse

Traka za trčanje Zipro Pulse, zahvaljujući svojim dimenzijama i težini, savršena je za kućnu upotreb...

  • 899,00 €
  • 699,00 €
Traka za trčanje Zipro Pacto

Multimedijska traka za trčanje u kompaktnom izdanju koja se može potpuno sklopiti. Nudi motor snage ...

  • 789,00 €
  • 639,00 €

6. Traka za trčanje štedi vrijeme

Za razliku od trčanja na otvorenom, traka za trčanje ne zahtijeva puno vremena ni pripreme. Primjerice, mnogi trkači, osim vremena koje trebaju za trčanje, moraju odvojiti i vrijeme za doći do staze, opskrbiti se svom potrebnom opremom i, u zimsko vrijeme, višeslojnom odjećom. Traka za trčanje zahtijeva samo tenisice i vaše vrijeme za trening. Čak i odjeća u kojoj trčite može biti neka "kućna", u kojoj se osjećate ugodno. 

7. Traka za trčanje je jednostavna za upotrebu

Traka za trčanje je jedan od najjednostavnijih fitness uređaja za korištenje, a ukoliko se radi o sklopivoj traci, neće zauzimati ni puno prostora, možete je postaviti bilo gdje, nekad i pred televizor te pogledati omiljeni sadržaj dok radite trening. Također, trening se može odraditi uvijek, bez obzira na vremenske uvjete.

Bez obzira koliko naprednu traku odaberete, korištenje je jednostavno, a upravljačka ploča ima lako dostupne kontrole kojima se može utjecati na sve aspekte treninga. Uz svaku traku dolaze i uputstva koja su jednostavna za slijediti.

traka

8. Traka za trčanje osigurava trening bez ozljeda

Trčanje na otvorenom može biti opasno zbog promjena terena, neravnina i mogućih poskliznuća, posebno ako se trči u prirodi. Također, trening na traci je uvijek u istom okruženju, bez opasnosti od prometa, ozljeda ili vremenskih neprilika.

9. Traka za trčanje nudi kontrolu karakteristika treninga

Bez potrebe za drugim, često skupim, fitness rekvizitima, traka za trčanje omogućava trkaču kontrolu niza vrijednosti vezanih uz hodanje ili trčanje. Od brzine, nagiba, trajanja, do potrošnje energije i srčanih otkucaja, traka za trčanje korisniku omogućava nadzor nad karakteristikama i kontrolu, kako treninga, tako i stanja trkača.

Osim ovih vrijednosti, na traci je moguće osmisliti i programirati individualizirane treninge te lakše uspoređivati rezultate i pratiti napredak.

Najčešće, trake za trčanje nude i već osmišljene treninge s različitim ciljevima: intervalne treninge, trening za topljenje masnog tkiva, treninge s različitim nagibima itd. Svaki program je moguće prilagoditi sebi, u svim aspektima i sukladno ciljevima treninga.

10. Traku za trčanje mogu koristiti svi

Korištenje trake za trčanje nema ograničenja, ni u godinama ni u fizičkoj kondiciji. Ako se radi o početniku, lagano hodanje će biti dobar način upoznavanja s trakom, a kako kondicija bude rasla tako će se i brzina, nagib i ostale karakteristike moći prilagođavati vježbaču. 

Fitness.com.hr preporuča sljedeće 3 trake za trčanje: 

1. Traka za trčanje Insportline Lavister

2. Traka za trčanje Toorx Everfit TFK 650

3. Traka za trčanje Insportline inCondi T400i

Najveću ponudu traka za trčanje u Hrvatskoj pogledajte u fitness.com.hr webshopu ili u fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu.

Objavljeno 16.06.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!