VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Kućna teretana - što nam je sve potrebno od opreme?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Odluka o slaganju kućne teretane za mnoge je, dugoročno, jedna iznimno isplativa investicija. Nakon početnog ulaganja, mirni ste s opremom i izbjegli ste plaćanje mjesečnih članarina, gužve, neugodne mirise, a istovremeno: nemate više ni izgovor da vam se ne da „putovati do teretane“.

Osim što ćete značajno uštedjeti na vremenu i srezati troškove, kućna teretana vam daje i slobodu da možete vježbati doslovno kad god poželite, pa čak i usred noći. Ako želite vježbati u tišini, možete si to dozvoliti, a ako ćete pozvati prijatelje i „razvaliti“ glazbu i to vam je dopušteno. Jedino što vam treba jest motivacija, samodisciplina i malo prostora.

Najčešće je garaža ili podrum mjesto gdje ljudi organiziraju svoje kućne teretane. Već i 15 kvadratnih metara bit će više nego dovoljno prostora da možete odraditi kompletan trening i posložiti sve potrebne rekvizite. Visina prostora od 250 cm će također biti dovoljna: možete bez brige raditi stojeće potiske iznad glave ili skakati na klupicu.

Podloga koju ćete staviti u svoju kućnu teretanu ovisi o vrsti treninga koji planirate raditi. Najisplativija, najtoplija i najsigurnija varijanta su gumene podne obloge. S njima nemate brige ni s higijenom jer se vrlo jednostavno čisti, ni s bacanjem utega jer su namijenjene upravo tome da izdrže velike težine i udarce od padanja utega.

Trening u kućnom gymu

Kako opremiti kućni gym?

Nakon što ste pripremili podlogu, vrijeme je da počnete razmišljati o opremi koju ćete kupiti i koja će zadovoljiti sve vaše trening potrebe. Najbolje je da si na papir zapišete koje sve vježbe planirate izvoditi pa će biti lakše i složiti opremu koja je potrebna.

Krenimo od osnovnih vježbi: čučnjevi, zgibovi, potisak s klupe, sklekovi i mrtvo dizanje.

Za dobro i kvalitetno zagrijavanje i istezanje na početku i kraju treninga kojim sprječavate ozljede preporučljivo je imati podlogu za vježbanje kako ne biste ležali na podu i „pokupili“ prehladu. Osim podloge, dobro će vam doći foam roller (fitness valjak), elastična traka ili guma te pilates lopta. Također, vijača je jeftin, a vrlo dobar rekvizit za zagrijavanje i potrošnju većeg broja kalorija.  

Svakako vam je potrebna kvalitetna šipka i utezi. Savjetujemo da uzmete barem po 1 par od svih težina utega kako biste mogli postupno povećavati težine bez naglih prijelaza. Na taj način ćete sigurno napredovati. Da biste mogli raditi čučanj bez brige da ćete se ozlijediti prilikom podizanja ili spuštanja šipke s utezima, potreban vam je stalak za čučnjeve na koji ćete ostaviti šipku.

Kad govorimo o nizu vježbi poput potiska za prsa na ravnoj / kosoj klupi, vježbi za ramena i ruke, potrebna vam je kvalitetna klupica. Kod kupnje klupice birajte one s mogućnošću podizanja i spuštanja naslonjača jer ćete na njoj moći izvesti čitav dijapazon vježbi.

Trening u kućnom gymu

Zgibovi su jedna od osnovnih vježbi za jačanje leđa i ruku, pa nemojte uopće razmišljati treba li vaša kućna teretana imati spravu za zgibove, bez obzira hoćete li kupiti onu koja se montira direktno na zid, ili jednostavniju varijantu – za na štok vrata.

Bučice (jednoručni utezi) su također jedan od rekvizita koji je „must have“ u svakoj kućnoj teretani. Ovisno o vašoj snazi, računajte da morate imati nekoliko pari kako biste mogli napredovati, ali i izvoditi vježbe za više mišićnih skupina. Ekonomična je investicija kratka šipka za bučice s osiguračima na koju možete stavljati ploče prema željenoj težini te na taj način u jednom rekvizitu dobijete velik raspon težina i mogućnost njihovih povećanja i smanjenja.

Kettlebell je također jedan rekvizit o kojem svakako trebate razmisliti. Naime, nije li dovoljno reći da je ovo rekvizit kojim su pripreme radili ruski vojnici! Kettlebellom možete ojačati baš sve: povećati snagu, eksplozivnost, izdržljivost, koordinaciju. Inicijalno je ovaj rekvizit malo skuplji, ali širina njegove primjene ga čini zamjenom za niz drugih rekvizita što opravdava njegovu cijenu. Naučite vježbe s kettlebellom, rezultati će biti fantastični!

Trening u kućnom gymu

Na kraju, ako želite u svojem kućnom gymu imati i spravu za kardio trening, razmislite između orbitreka, sobnog bicikla različitih tipova, trake za trčanje ili ergometra (sprave za veslanje). Svaka od ovih sprava ima niz prednosti i koji god odabrali, nećete pogriješiti. Na kraju, u kućni gym uvijek možete otići ujutro i odraditi jutarnji kardio – da vam dan bolje započne!

Što nakon treninga u kućnom gymu?

Trebate samo 3 stvari: proteine, shaker i tuš.

Trening u kućnom gymu

Uz kućni gym nećete imati opravdanje za lošu formu, jer vam je ona sada nadomak ruke po cijeni koju ćete isplatiti već kroz samo par mjesečnih članarina u teretani. Imate svoj mir, vrijeme i prostor, vi ponesite motivaciju i krenite!

Sve za kućnu teretanu možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu ili Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Objavljeno 03.01.2024.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!