VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Treniraj kao marinac!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Trener marinaca James King otkriva svoj režim treniranja koji će od vas učiniti pravog univerzalnog vojnika.

Što je vojni fitness?

Vojno je osoblje većinu vremena pod ogromnim mentalnim i fizičkim stresom, moraju baratati oružjem, funkcionirati bez hrane i sna, nositi se s ekstremnim vremenskim uvjetima i promjenama u visini. Stoga se vojni trening fokusira na kardiovaskularni fitness i mišićnu izdržljivost. Ako će vas nešto dovesti u formu onda je to definitivno ovo!

Vojnici

Zašto djeluje?

Prastara izlika da niste stvoreni za teretanu jednostavno ne pali. Ove vježbe se mogu izvoditi bilo gdje, u bilo koje vrijeme i u svim vremenskim prilikama. I, mogu se prilagoditi vremenu koje imate na raspolaganju za vježbanje, od 5 minuta do 5 sati ako tako želite – izbor je na vama. Štoviše, vojne vježbe uključuju jednostavne vježbe koje ćete lako shvatiti i ne zahtijevaju skupu opremu. Ove će vježbe pojesti salo, izgraditi vitke mišiće i povećati mentalnu otpornost i podići vas na novu razinu fitnessa.

Što je tipična vojna vježba?

Vježbe se obično sastoje od početnih naleta kardiovaskularnih vježbi iza koje slijedi faza mišićne izdržljivosti. Vježbe se mogu izvoditi 3-5 puta tjedno ili ih možete uklopiti u već postojeći plan vježbanja jednom tjedno.

Prva faza: kardiovaskularna

Odaberite zakrivljenu stazu – idealno bi bilo na 400 m ako trčite, 1 km ako vozite bicikl ili 50 m ako plivate – i napravite onoliko krugova koliko možete u zadanom vremenu (idealno bi bilo 15-30 min). Ciljajte da povećate udaljenost svaki put kad vježbate. Završite s 3 sprinta u trajanju od 30 sek i dajte sve od sebe!

Savjet: U dane kad ne stignete vježbati napravite jedan ili dva kruga najbrže što možete i također ćete ostvariti rezultate.

Druga faza: mišićna izdržljivost

Cilj je napraviti onoliko ponavljanja koliko je to fizički moguće, držeći ispravnu formu, u zadanom vremenskom okviru (početnici 30 sek, napredni vježbači 60 sek). Tipične vježbe uključuju: sklekovi, jednonožni (naizmjenični) poskoci u stavu skleka, klasični trbušnjaci, sklek+čučanj+skok, dipsevi, zgibovi. Zabilježite broj završenih ponavljanja i svaki put kad vježbate probajte ih završiti više. Vrijeme odmora između svake vježbe trebalo bi biti 0-1 min, ovisno o stupnju forme u kojoj se nalazite.

Sklekovi

Savjet: Ako je vrijeme od važnosti, završite drugu fazu bez odmora između vježbi. Ovo će ju pretvoriti u visoko intenzivnu kardiovaskularnu i mišićno izdržljivu vježbu.

Objavljeno 08.02.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!