Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako do vitkijih nogu i čvršće stražnjice bez čučnjeva?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Postoji jedan mit: ako želite da vaše noge budu tonirane i oblikovane, a stražnjica čvrsta morate mnogo vremena posvećivati izvođenju čučnjeva. Istina, ne tvrdim da se noge neće tonirati i da stražnjica neće očvrsnuti ako izvodite mnogo čučnjeva. Česta želja mojih klijentica je čvrsta stražnjica, ali da noge ostanu vitke i da rast obujma natkoljenice bude što manji.

Kada izvodite čučnjeve s ciljem oblikovanja stražnjice čučnjevi moraju biti pravilni! Nije dovoljno samo znati izvesti pravilan čučanj, potrebno je i uzastopce izvoditi pravilne čučnjeve bez da tehnika s većim brojem ponavljanja postane nepravilna. 

Kod nepravilnih čučnjeva quadriceps preuzima dominantnu ulogu i događa se to da izostaje rezultat u području glutealnih mišića, a paralelno quadriceps povećava svoj opseg.

cucanj

Drugi problem je balasna masa, odnosno višak potkožnog masnog tkiva koji prekriva dobro izgrađen mišić. Za čvrstu stražnjicu i vitkije noge potrebno je svakako djelovati iz više smjerova - provoditi vježbe snage za ciljano mišićje, prakticirati jedan od oblika treninga usmjerenog prema redukciji potkožnog masnog tkiva i birati kvalitetnu i usmjerenu prehranu prema svojim potrebama i ciljevima.

Želite li istaknuti svoje adute u donjoj polovici tijela morate cijelo tijelo izlagati sagorijevanju masnoća i provoditi ciljane vježbe za bokove, bedra i stražnjicu. Da stvar ne bi bila ovako jednostavna, treba trenirati redovito i kontinuirano, odreći se slatkih i slanih napasti  te pravilno izvoditi vježbe.

Jedna od najvećih prepreka za izvođenje je slabost corea, tako da svakako ili prije nego krenete s ozbiljnim napadom na kritične zone budite sigurni da je vaš core u dobrom stanju ili uvedite vježbe za jačanje corea paralelno s vježbama za ciljano mišićje.

Krenite s ovim kardio treningom na otvorenom:

trening

Uvedite trening za ciljane zone:

10 najboljih vježbi za tonirane noge i čvrstu stražnjicu

Kombinirajte kardio trening s treningom za kritične zone:

trening

Kombinirajte ova tri načina vježbanja s aktivnim načinom života (12.000 koraka dnevno) i sa zdravom i uravnoteženom prehranom.

Kada želite reducirati višak potkožnog masnog tkiva uvijek preporučam savjetovanje stručnjaka. Preporučam jelovnik koji možete kupiti preko našeg portala izrađen od stručnjaka u području nutricionizma i zdrave prehrane.

Objavljeno 22.06.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!