Mislite da ste u vrhunskoj kondiciji? Probajte spartanski 300 program treninga!
Vježbe

Mislite da ste u vrhunskoj kondiciji? Probajte spartanski 300 program treninga!

Želite izgledati poput onih tipova iz filma 300? Možete, ali jedino uz veliku predanost. Ne samo što ćete se duže vrijeme morati fizički "ranjavati" već ćete morati poraditi i na prehrani. Ne možete životinjski vježbati zatim potamaniti tri Big Maca i izgledati poput kralja Leonide. Jednostavno ne funkcionira na taj način. Prehrana postaje važnija kad želite dobiti na masi.

Program treninga 300

Valja spomenuti kako je Gerald Butler želio što uvjerljivije odglumiti ulogu i vježbao je više od ostatka filmske ekipe. Cijela bi ekipa provela dva sata vježbajući i dva sata uvježbavajući borilačke tehnike. Butler je otišao korak dalje, unajmio osobnog trenera i vježbao još dodatnih dva sata, tj. ukupno šest sati dnevno. Smatrao je pošto glumi kralja da mora biti najveći.

Ljudi se često začude kad saznaju da je ekipi iz 300 trebalo samo tri mjeseca da nabace onolike mišiće. Još je nevjerojatnije da je većina glumaca bila u veoma lošoj formi; jedan je od glumaca počeo s 18kg previše i nakon tri je mjeseca svejedno izgledao kao da je isklesan iz kamena.

Kroz sličan proces prošli su i Edward Norton za potrebe snimanja filma American History X i Tobey Maguire za film Spiderman. Izvedivo je, ali uz potpunu predanost.

Kako je onda započela ekipa iz 300? Njihovi su im treneri željeli ubrzati metabolizam i istopiti kilograme stoga su izvodili kardio vježbe u toploj teretani bez klime. Dnevni se jelovnik sastojao od puno piletine, proteinskih napitaka, povrća. Tipičan bodybilderski režim prehrane, svega dovoljno, ali ničeg previše.

Treninzi su bili nepredvidljivi. Jedan su dan na rasporedu bile kardio vježbe, drugi dan teški utezi, treći jedna od neortodoksnih vježbi poput trčanja od jedne do druge točke s kablom pričvršćenim uz tijelo radi otpora ili dizanje ogromnih guma, prebacivanje i iskakanje iz gume. Jedan od najboljih načina da se razvijete je da vaše tijelo nikad ne zna što mu se sprema.

Na kraju su izazvali glumce da završe program 300. Samo ih se polovica okušala u pothvatu, a najbolje vrijeme pripada Andrewu Pleavinu koji je uspio završiti trening za 18min i 11sec.

Program treninga 300

Zapamtite između vježbi nema pauze:

 1. 25 dizanja na vratilu (zgibova) s dlanovima ispred ili iznad glave
 2. 50 mrtvih dizanja bučicama (60kg)
 3. 50 sklekova
 4. 50 skokova na kutiju od 60cm
 5. 50 podizanja na ravnoj podlozi, bench šipka sa utezima (60kg) se drži nepomično u zraku dok se nogu podižu i spuštaju, ne dodirujući pod (najbolja vježba za trbušne mišiće)
 6. 50 jednoručnih izbačaja s girjama (16kg)
 7. 25 dizanja na vratilu (zgibova) s dlanovima ispred ili iznad glave

Samo i da završite cijeli program možete se smatrati strojem. Polovica glumačke ekipe, koja je već bila u zavidnoj formi, nije niti pokušala, što vam govori koliko je program težak. Ako prođete sklekove, čeka vas kutija koja će vas lišiti i zadnjeg atoma snage, a ako kojim slučajem imate još nešto snage u sebi, zabavite se jer je sljedeća na rasporedu ravna podloga i podizanje / spuštanje nogu.

Uz potpunu predanost možete postići taj spartanski izgled u samo tri mjeseca!

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
 • Program treninga za mišićnu definiciju x 423
  Prikazana su tri programa koji slijede jedan drugog i čine jedan ciklus. Svaki od programa provodi se po dva tjedna, što znači da ciklus traje ukupno 6 tjedana. Namijenjen je iskusnijim vježbačima i p...
 • Program treninga za razvoj mišićne mase x 134
  Ovi programi treninga namijenjeni su iskusnijim vježbačima. Nakon provedenog ciklusa koji traje 6 tjedana možete očekivati znatan napredak u povećanju mišićne mase svih mišićnih grupa, te povećanje sn...
 • Škola treninga - maksimalna snaga x 25
  Maksimalna snaga razvija se povećavanjem opterećenja s kojim vježbamo odnosno kao rezultat povećanja kontraktilne sposobnosti mišića. Opterećenja veća od 80 posto povećavaju tenziju (napetost) u mišić...
Na forumu ima 14 komentara na ovu temu
Forum
Šta ovaj lik radi s kettlebellom ????
Zvonimir Brle
09.02.13. u 11:14
line
Ma pusti ga, stavio sam ga samo da se vidi otprilike kako vježbe izgledaju i usput da se dobro nasmijemo. Našao sam usput na torrentu  Steve Maxwell - 300 Spartan Workout pa pregledavam što sve ima.
GOSPODIN B.
09.02.13. u 11:29
line
Ma taj trening su napravili kao pokazatelj napretka na filmu "300" koliko ja znam, a ne kao trening 
Zvonimir Brle
09.02.13. u 11:40
line
Ne, ne.... nisi u pravu.
GOSPODIN B.
09.02.13. u 12:02
line
po meni je ovo za malo naprednije vježbače, i nije klasini program koji treba stalno raditi vec recimo ubaciti s vremena na vrijeme... al vjezbe su super
Gabrijel7
09.02.13. u 12:07
line
Kaj je ovo neka za,bancija ili ? točno bi si kičmu ovako slomio
XQ
09.02.13. u 18:05
line
radio sam ovaj trening i stvarno je odlican,mogu rec da sam dosao do ogromnog napredka sto je jos bolje pokusavao sam odrzavat prehrau kakvu-takvu,ako nekog nest zanima vezano za ovo mozete i mene pitat jel sam vec sve to proso
Batak
03.07.13. u 00:06
line
Na prvom testu bi pao haha
mettasttaza
03.07.13. u 00:39
line
da citiram kako sam čuo:
"300 je stara stvar :). Nazvana po testu koji glumci za film "300" o Spartancima morali raditi dok su se pripremali. To je test koji se radi max jednom mjesečno, nije trening niti ikakav program."
fpotter
03.07.13. u 11:16
line
probala prije mjesec dana.. jedino sam mjesto zgibova radila veslanja, i girja je bila od 8 kg, ipak sam curica 7,5 minuta mi je trebalo
avangarde
03.07.13. u 14:17
line
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 02.06.2009
Piše: