Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Pripremne vježbe za sezonu plivanja (video)

Image

Znate li da tijekom jednog sata plivanja slobodnim stilom možete sagorjeti od 500 do 700 kalorija. Sat vremena prsnog plivanja sagorijeva 750 kalorija i sjajno jača prsne mišiće. Najteži stil je leptir ili delfin i on sagorijeva 800 kalorija u sat vremena. No, jednako tako, da biste mogli plivati sat vremena, potrebna vam je velika snaga, izdržljivost i pripremni treninzi koji će vaše tijelo i muskulaturu pripremiti za te napore.

No, bez obzira planirate li ozbiljnije plivati ili ćete ostati na kraćim dionicama tijekom vašeg godišnjeg odmora, budite spremni da bi vam plivanje moglo izazvati upale mišića koji inače nisu aktivirani (ili barem ne na taj način). Stoga, predlažemo da prije odlaska na godišnji odmor odradite jednostavne pripremne treninge kojima ćete učvrstiti muskulaturu, prvenstveno nogu te se spremiti na sezonu plivanja.

Za trening vam je potrebna samo jednostavna podloga za vježbanje koju možete ponijeti sa sobom na plažu, u park ili jednostavno trening odraditi na vlastitom balkonu ili u dnevnom boravku.  

Trening se sastoji od 7 vježbi. Svaku vježbu se izvodi u 4 serije po 10 puta.

Vježbe:

  1. Jumping Jacks  - 4 x 10
  2. Škarice s čučnjem - 4 x 10
  3. Čučanj s podizanjem noge - 4 x 10 (5 podizanja za svaku nogu)
  4. Bočno hodanje u počučnju - 4 x 10 (5 koraka za svaku nogu)
  5. Izdržaj - 4 x 30 sekundi
  6. Izdržaj na jednoj nozi - 4 x 30 sekundi (15 sekundi svaka noga)
  7. Izdržaj s dodirivanjem ramena -  4 x 30 sekundi

Trening možete pratiti i na videu: 

Trening je prilagođen svima, od početnika do rekreativnih vježbača. Ako želite otežati trening, možete ga odraditi kao kružni trening: bez pauza između vježbi i serija, u 4 kruga. Također, mjerite vrijeme koje vam je potrebno za odraditi trening, pa u sljedećem treningu pokušajte barem za koju sekundu biti bolji.

Pripremite se za sezonu plivanja na najbolji način pa uživajte u moru i svim ljetnim radostima.

Više video treninga pogledajte na Fitness.com.hr YouTube kanalu

 

Objavljeno 20.07.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!