Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Fit Bag – Trening za povećanje aerobnog i anaerobnog kapaciteta

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Fit bag je dodatno opterećenje koje se dodaje vježbama za bolju aktivaciju i efekt treninga. Njegova specifičnost je različita mogućnost hvata što ga čini vrlo praktičnim.

Dolazi u raznim težinama, a kod nas je dostupan u težinama od 5 do 20 kilograma.

fit bag

Ovim relativno jednostavnim rekvizitom možemo odraditi veliki broj vježbi. Za ovaj članak odabrala sam vježbe koje izvodim u intervalu od 20 sekundi s 10 sekundi pauze, što je interval preuzet iz Tabata načina izvođenja.

Ovakav način izvođenja vježbi smatra se najefikasniji za povećanje aerobnog i anaerobnog kapaciteta u isto vrijeme. 20 minuta treninga će osigurati kompletan trening koji će unaprijediti vašu formu i potaknuti redukciju potkožnog masnog tkiva.

fit bag

U treningu su obuhvaćene sve veće mišićne skupine, a vježbe se izvode kroz više pokreta. Primjerice, aktiviraju se mišići ramena, ali se vježba izvodi kroz čučanj te tako aktiviraju i mišići nogu.

Kao što sam spomenula, intervali izvođenja vježbi su 20 sekundi vježbe i 10 sekundi odmora. U tih 10 sekundi odmora prikazana je sljedeća vježba, što će vam omogućiti pripremu i zauzimanje početnog položaja za sljedeću vježbu.

Nakon izvedenih 20 vježbi slijedi 1 minuta pauze u kojoj svakako preporučujem da popijete vode. Nakon pauze ponavljaju se iste vježbe još jedan put.

Ovim treningom unaprijedit ćete i potaknuti na razvoj:

  1. Aerobni kapacitet
  2. Izgradnju mišića
  3. Koordinaciju
  4. Stabilnost corea

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Prilikom izvođenja vježbi pripazite na izvođenje, potrebno je aktivirati mišiće corea, posebno u momentu kada bi vas težina fit baga mogla nekontrolirano povući.

Svjesnim uključivanjem mišića, zaustavljanjem i kontrolom pokreta uključuju se stabilizatori trupa i tako pravilno izvodi vježba.

Objavljeno 17.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!