Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Probajte 14-dnevni izazov za snažniji trbuh

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Nema boljeg načina za podizanje samopouzdanja i za zadovoljstvo vlastitim sobom nego redeći nešto korisno za sebe! Započni izazov koji ćeš završiti i kojem ćeš biti predan/a.

Ovaj izazov će ti svaki dan uzeti na početku ni 10 minuta, a pri kraju izazova možda pola sata, a od njega ćeš imati puno benefita.

Radi se o izazovu s vježbama za trbuh koje će ti pomoći u tome da radiš fizičku aktivnost (trošenje kalorija), da istakneš svoje trbušne mišiće (ako malo pripaziš na prehranu) te da poboljšaš snagu svoga trupa (razvijanje stabilnosti trupa).

Vježbe koje su u izazovu pogledaj u videu:

U izazovu se koristi samo 5 vježbi te se svaki dan povećava broj ponavljanja. Na ovaj ćeš si jednostavan način prikazati kako se snaga razvija i što sve možeš postići za dva tjedna konstantnog rada. Brojevi ponavljanja koji ti se sad čine nemogućim ćeš raditi kao iz šale.

Ako kreneš danas zadnji dan izazova pada na Staru godinu, a sve ono što je prethodno pisalo u vezi samopouzdanja i dobrog osjećaja vlastitim sobom - odlazi s tobom u novu godinu. 

Opis vježbi iz izazova:

Vježba 1: Hollow Body Crunch

izazov

Iz ležeće pozicije na donjem dijelu leđa (gornji dio leđa i noge su u zraku) i s rukama u uzručenju snažno kontrahirati trup i napraviti pogrčenu sklopku. Ako nije moguće u potpunosti ispružiti ruke i noge slobodno se malo pogrče te se tako skrate poluge (vježba će biti lakša).

Vježba 2: Toe Reach

izazov

Iz ležeće pozicije na leđima noge podignuti pod 90 stupnjeva u odnosu na tlo. Pokušati što više opružiti noge u zglobu koljena i zategnuti prste prema potkoljenici. S rukama dotaknuti prste na nogama, ili što bliže njima.

Vježba 3: Straight Leg Crunch

izazov

Iz ležeće pozicije na leđima ruke staviti iza glave. Radi se kontrakcija (fleksija trupa) isključivo trbušnim mišićima (ovdje su noge u potpunosti isključene i ne mogu ni na koji način pripomoći). Paziti da se noge ne pomiču.

Vježba 4 : Reverse Crunch

izazov

Iz ležeće pozicije na leđima noge su u pogrčenom prednoženju (fleksija stopala), a ruke na podu sa strane tijela. Radi se povlačenje koljena na prsa kontrakcijom trbušnih mišića.

Nakon svakog ponavljanja pripaziti da se noge ponovo vraćaju pod kut od 90 stupnjeva (između natkoljenice i trupa) tako da noge predstavljaju teret koje trbuh mora držati, a ne da se trbuh odmara (ako je kut između natkoljenice i trupa manji od 90).

Vježba 5: Side Plank Crunch

izazov

Iz položaja bočnog upora skoro dotaknuti donjom stranom bedra tlo. Nakon toga vratiti u početnu poziciju (ne treba pretjerano podizati kukove od tla). Pripaziti na to da kuk ne dira tlo ili ako dira da se tenzija na bočne trbušne mišiće ne smanjuje (prebacivanjem težine tijela na tlo).

Također pripaziti na to da prsa nisu u pretjeranoj rotaciji prema gore, a kukovi u pretjeranoj rotaciji prema dolje te da je glava u produžetku kralježnice, a rame točno iznad lakta.

Tablica izazova po danima i broju ponavljanja

Tablica se sastoji od vježbi (V1 = vježba 1) i dana (1-14). Svaki dan se radi određeni broj ponavljanja određene vježbe.

izazov

Sretno!

Objavljeno 03.02.2024.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!