Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Top 5 proljetnih aktivnosti za malo novca

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Želite pod svaku cijenu do ljeta smršaviti ili ste odlučili ojačati kondiciju kako biste se suočili s novim izazovima ovog proljeća i odagnali proljetni umor, ali jednostavno ne želite ili niste u mogućnosti spiskati gomile novca na skupu opremu ili plaćanje treninga, terena i sl. izdataka koji, doduše, za prave sportaše nisu niti potrebni.

Najvažniji segment u proljetnim sportovima je prije svega "korištenje" proljeća, tj. boravak na svježem zraku, na suncu čija nas svjetlost i toplina pune energijom nakon duge hladne zime bez prevelike štete od štetnih zraka. Naravno, nemojte očekivati da je prerano da se zaštitite kvalitetnom kremom s odgovarajućim faktorima. Boravak u prirodi u proljeće, riskantno je za sve one koji imaju problema s različitim respiratornim alergijama jer upravo na proljeće velika većina biljaka cvate.

Planinarenje

1. PJEŠAČENJE

Napunite ruksake sendvičima, tekućinom, kompasom i krenite u avanturu. Hoće li to biti obližnje brdo, planina ili seoski krajolik nije bitno. Upravo na proljeće priroda se budi, potočići i rijeke počinju jače žuboriti, a ptice pjevati. Idilična slika za sve one kojima je život u gradu izbrisao pravo na ove blagodati. Poanta je u tome da ne dođete do cilja automobilom već pješke i na lijepom proplanku priredite piknik! Potrebna vam je udobna obuća i odjeća, rezervne čarape, a brzinu pješačenja obavezno prilagodite najsporijem u grupi. Za početak, nemojte odabirati najdužu, već najkraću rutu kako biste mogli procijeniti mogućnosti grupe za iduća pješačenja.

2. VOŽNJA BICIKLOM

Vožnja biciklom također je jedna od proljetnih aktivnosti naročito za sve vas koji već posjedujete bicikle (dakle nije potrebno da ih kupujete) i imate prakse u vožnji na duže relacije. Prije polaska odredite plan puta, mjesta na kojima ćete se zaustavljati i okrijepiti, a svi vi slabe kondicije nemojte se odmah upuštati u vožnju biciklom jer možete dobiti žešću upalu mišića; džogirajte tjedan- dva svaki drugi dan prije nego krenete u avanturu.

Vožnja biciklom

Plan puta je bitno da isplanirate prije svega zato jer u lijepoj našoj pored cesta nisu toliko učestale biciklističke staze stoga odaberite najmanje prometne puteve kako vam se ne bi pluća pri najvećem naporu punila većim količinama ugljičnog monoksida.

3. PECANJE

Evo jedne aktivnosti, koja je i pravi sport, a smiruje živce, opušta i spaja s prirodom. Nije vam potrebna ludo skupa oprema; možete se snaći tako da pribor posudite od prijatelja (kojeg možete povesti sa sobom), prekopate po tavanima ili podrumima (gdje ga imate iz nekog prošlog vremena kada ste bili na moru) ili jednostavno izdvojite zbilja omanji iznos i na lokalnoj tržnici kupite novi pribor uz nekoliko savjeta od prodavača. Pripremite si košaru sa sendvičima, tekućinom i mamcima te se zaputite na obližnje jezero, rijeku ili more. Informirajte se koje ribe u koje doba godine možete uloviti i koja vam ješka za njih treba. Bacite udicu i čekajte. Ako i ne bude odmah grizla, možete sačekati, leći na mekanu travu i odrijemati... Na svježem proljetnom zraku.

Pecanje

4. POPULARNI SPORTOVI

Već smo pisali o njima, a i vi ste ih zacijelo savladali već jako dobro, no oni su najbliži i najomiljeniji. Okupe cijelo društvo, a ne iziskuju daleki odlazak od kuće – dovoljno je da okupite ekipu na obližnjem igralištu i zaigrate; nogomet, košarka, odbojka, rukomet, tenis... Možete oko istih igrališta džogirati da se zagrijete, ili samo na suncu promatrati poznato društvo i navijati... Već znate.

5. EKOLOŠKE AKCIJE

Pitate se što je sad ovo? U svakom kraju znaju s organizirati ekološke akcije – čišćenje travnjaka, parkova prirode, plaža, brda itd i sadnje sadnica drva i biljaka. Pridružite se ekološki osvještenim pojedincima, provedite vrijeme na svježem zraku i pomozite našoj planeti! Cjelodnevnim radom sagorit ćete više kalorija nego rijetko kojim treningom, a istovremeno ćete učiniti korisnu stvar – za planetu i za sebe. Ukoliko u vašem mjestu nema ovakvih organiziranih akcija, organizirajte je sami. Okupite prijatelje i priredite piknik u sklopu kojeg ćete napraviti jednu ekološku akciju.

Objavljeno 02.04.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!