OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Tri slana, fit ljetna obroka: Salata od quinoe i jagoda s piletinom, tortilje punjene lećom, batatom i amarantom i quinoa zdjela s avokadom i rajčicom

Image

Donosimo tri osvježavajuća ljetna recepta za kvalitetan obrok. Uživajte u salati od quinoe i jagoda s piletinom, 

Salata od quinoe i jagoda s piletinom

Jagode u slanoj kombinaciji, točnije - salati?  O da!

Piletina, quinoa i jagode spoj su koji će možda izazvati oprečna mišljenja, ali okus ovog jela preobratit će i najveće skeptike. U našoj kuhinji nikad nije dosadno, pa smo osmislili ovo smjelo i pomalo egzotično jelo o čijim okusima ćete sigurno još dugo pričati svojim prijateljima.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 150 g dmBio quinoe, isprane i ocijeđene
  • 1 dmBio dmBio kocka za juhu povrtna
  • 300 g pilećih prsa
  • 1 svježi krastavac (oko 150 g)
  • Oko 220 g jagoda (plus ekstra za dekoraciju)
  • Nekoliko listića svježe mente
  • Sol

Preljev:

  • 2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica dmBio jabučnog octa
  • Sok 1 limete
  • 3-4 žlice vode
  • 1 žlica dmBio javorovog sirupa
  • 1/2 žličice soli, svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Quinou skuhati prema uputama s pakiranja. Isprati ju i ocijediti. Ohladiti par minuta.
  2. U lončiću ugrijati oko 800 ml vode, te u njoj rastopiti natrganu povrtnu kocku da dobijemo temeljac. U temeljac staviti kuhati cijela pileća prsa. Kuhati oko 25 minuta.
  3. U zdjelici izmiješajte sve sastojke za preljev i stavite sa strane.
  4. Jagode narežite na ploškice, a kuhanu piletinu na kockice. Krastavac režite na kolutiće.
  5. U posudi izmiješati prohlađenu, ocijeđenu quinou, piletinu, jagode, krastavac i natrgane listiće metvice.
  6. Prelijte salatu pripremljenim dressingom i sve dobro pomiješajte. Ohladite 30-60 min prije serviranja.

jagode kvinoja

Tortilje punjene lećom, batatom i amarantom

Ova neobična kombinacija nas je oduševila. Navikli smo tortilje puniti mesom ili tunom, ali sigurno vam nikad nije pala na pamet kombinacija punjenja od slatkog krumpira, amaranta i crne leće, jel’da?

E pa nama je pala na pamet, i možemo reći da smo oduševljeni dobivenim rezultatom! Ljubičasti luk, rajčice, batat, leća i amarant, uz malo arome čilija i limetinog soka je zaista kombinacija punjenja vrijedna isprobavanja.  

Ovaj nadjev može se pripremati i kao prilog uz neko meso, a ukoliko mu dodate malo više tekućine tj. temeljca, možete dobiti i vrhunsko zdravo varivo! Zdravo i prefino, baš kako volimo!

Pogledajte video:

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • 1 batat
  • 1 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 crvene paprike
  • 100 g dmBiocrne leće
  • 200 g dmBio rajčica u limenci
  • 2 žlice dmBio umak od rajčica klasik
  • 2 žlice soka limete ili limuna
  • Svježi peršin, sjeckani
  • 80 g dmBio amaranta
  • Mljeveni čili, sol, papar
  • 4 gotove tortilje, vrsta po izboru

Priprema:

  1. Batat ogulite, narežite na kockice i skuhajte da bude mekan (oko 20 minuta) te ocijedite. U zasebnim lončićima, prema uputama s pakiranja, stavite u kipuću posoljenu vodu kuhati ispranu i ocijeđenu crnu leću te zasebno amarant. Kuhajte oboje oko 30 minuta, dok ne omekša.
  2. U većoj tavi, ugrijte maslinovo ulje i pržite sitno nasjeckani luk, sitno sjeckani češnjak i crvenu papriku rezanu na kockice - oko 4 minute.
  3. Dodati sjeckane rajčice iz limenke  i umak od rajčice, kuhani i ocijeđeni batat, prethodno kuhanu crnu leću, ? sjeckanog peršina, sol, papar i sok limete, te kuhajte par minuta.
  4. Potom dodajte i kuhani i ocijeđeni amarant, te mljeveni čili.
  5. Gotovi nadjev rasporedite na 2/3 gotovih (kupovnih) tortilja, pa usko zarolajte. Prerežite na pola, pospite ostatkom peršina i poslužite. 

tortilje

Quinoa zdjela s avokadom i rajčicom

Lagan, ukusan i zdrav obrok koji će vas osvojiti na prvu. Quinoa je svestrana (pseudo)žitarica krcata proteinima, vitaminima i mineralim, a zbog svojeg neutralnog i blagog okusa odlično se slaže s gotovo svime sa čime ju iskombinirate, bilo u slatkoj ili slanoj varijanti. Mi smo je ovoga puta ukombinirali u jednu “meksičku” salatu, zajedno s avokadom, čilijem, rajčicama i limetom. Must try!

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 1-2 jaja
  • 1 šalica (120 g) dmBio quinoe
  • Sok i korica 1 limete
  • 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 1 šalica sjeckanog matovilca ili baby špinata
  • 1 avokado, 1/2 sjeckano na kocke, 1/2 na ploške
  • 1 rajčica+za dekoraciju
  • 60 g dmBio organic sušene rajčice
  • 2 žlice dmBio umak od rajčica Arrabiata
  • 1/2 žličice mljevenenog čilija

Priprema:

  1. Jaje staviti u hladnu vodu i pustiti da voda zakuha. Nakon toga smanjiti vatru i kuhati oko 6-10 minuta, ovisno o tome koju tvrdoću jajeta volite. Čim je kuhano, jaje ocijedite od vruće vode te pustite mlaz hladne vode da teče po njemu barem minutu - na taj način će se jaje najlakše oljuštiti. Oljuštite ga.
  2. Quinou skuhati prema uputi s pakiranja. Isprati ju i ocijediti te prohladiti, pa staviti u posudu.
  3. Dodati joj limetin sok, koricu limete, sjeckani peršin i sol, te umak od rajčica i po želji, mljevenog čilija. Promiješajte.
  4. Dodajte kockice rajčice, sušenu sjeckanu rajčicu, sjeckani matovilac i kockice avokada i pomiješajte da se sve dobro poveže. Podijelite na dvije zdjelice.
  5. Na svaku zdjelicu još dekorativno posložite ploškice avokada, malo sjeckane rajčice i eventualno koju kriškicu limete, te povrh svega stavite i kuhano jaje rezano na ploškice. Pospite svježe mljevenim paprom i sjeckanim peršinom i poslužite odmah.

quinoa

Objavljeno 27.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!