Kušajte punjena pileća prsa na jedinstven način!

Image

Piletinu obožavam i pokušavam je napraviti na mali milijun načina. Ovako spremljena pileća prsa dosta su izdašna pa ako je malo manja obitelj bit će i za dan, dva i ručak i večera.

Punjena pileća prsa

Sastojci:

  • 3-4 pileća fileta
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 100 gr svježeg sira
  • 100 gr sira gaude
  • peršin
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 mala žličica senfa

Priprema:

Na malo malo maslinova ulja dinstajte sitno nasjeckani luk. Kad se on spari dodajte sitno sjeckani češnjak i peršin te kad malo puste miris skinite s vatre. Minutu, dvije kasnije dodajte senf, malo soli i papra i jedno jaje. Dobro promiješajte pa u to dodajte naribanu gaudu i svježi sir.

Punjena pileća prsa

Pileća prsa zarežite pri vrhu pa napravite udubinu da dobijete džepić u koje ćemo stavljati smjesu. Sa malom žličicom (bolje bi bio špric, ali mi trenutno nije bio u kući) napunite udubinu u pilećim prsima, u sredinu stavite pola kuhane mrkve (mrkva treba biti tanka i duga) pa čačkalicom zatvorite punjena prsa. Možda vam ostane smjese za punjenje, nikako je ne bacajte, nego s njom premažite piletinu prije pečenja. Za ukras može i koja mala cherry rajčica.

Punjena pileća prsa

Punjena pileća prsa

U vatrostalnu posudu stavite jednu malu limenku pelati koje ste prije prodinstali na jednom luku i malo češnjaka i peršina. Na to stavite punjena pileća prsa, prekrijte folijom i pecite 40 min. na 200 C. Zatim dignite foliju i pecite još dvadeset minuta. Vruća prsa izrežite i poslužite sa nekim prilogom po želji.

Punjena pileća prsa

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 14.12.2010.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!