Kušajte punjena pileća prsa na jedinstven način!
Prehrana

Kušajte punjena pileća prsa na jedinstven način!

Piletinu obožavam i pokušavam je napraviti na mali milijun načina. Ovako spremljena pileća prsa dosta su izdašna pa ako je malo manja obitelj bit će i za dan, dva i ručak i večera.

Punjena pileća prsa

Sastojci:

  • 3-4 pileća fileta
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 100 gr svježeg sira
  • 100 gr sira gaude
  • peršin
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 mala žličica senfa

Priprema:

Na malo malo maslinova ulja dinstajte sitno nasjeckani luk. Kad se on spari dodajte sitno sjeckani češnjak i peršin te kad malo puste miris skinite s vatre. Minutu, dvije kasnije dodajte senf, malo soli i papra i jedno jaje. Dobro promiješajte pa u to dodajte naribanu gaudu i svježi sir.

Punjena pileća prsa

Pileća prsa zarežite pri vrhu pa napravite udubinu da dobijete džepić u koje ćemo stavljati smjesu. Sa malom žličicom (bolje bi bio špric, ali mi trenutno nije bio u kući) napunite udubinu u pilećim prsima, u sredinu stavite pola kuhane mrkve (mrkva treba biti tanka i duga) pa čačkalicom zatvorite punjena prsa. Možda vam ostane smjese za punjenje, nikako je ne bacajte, nego s njom premažite piletinu prije pečenja. Za ukras može i koja mala cherry rajčica.

Punjena pileća prsa

Punjena pileća prsa

U vatrostalnu posudu stavite jednu malu limenku pelati koje ste prije prodinstali na jednom luku i malo češnjaka i peršina. Na to stavite punjena pileća prsa, prekrijte folijom i pecite 40 min. na 200 C. Zatim dignite foliju i pecite još dvadeset minuta. Vruća prsa izrežite i poslužite sa nekim prilogom po želji.

Punjena pileća prsa

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Pripremite hummus - namaz od slanutka x 18
    Slanutak je namirnica koja se u našim krajevima baš previše i ne koristi, a to je velika šteta jer je bogat bjelančevinama, željezom i kalcijem što je super za sve, a posebno za vegeterijance.
  • Kušajte španjolsku salatu od pečenog povrća! x 8
    Ako želite razbiti monotoniju nekoj od večera u toku ovog tjedna, evo prilike da to napravite već sutra. Ako se odlučite dragu osobu iznenaditi sa ovakvom salatom, oslobodite se. Luk i češnjak tokom p...
  • Kušajte španjolski specijalitet - Paellu! x 3
    Možda ćete reći kad pročitate sastojke da je to rižot, ali zbog šafrana u sebi i zbog miješanja mesnih i ribljih sastojaka, ovo je recept za paellu, nacionalno jelo Španjolaca, koje je nastalo kao i v...
  • Pripremite punjene srdele! x 6
    Sam način pripreme nije kompliciran, najteže je ribu očistiti i onda izvaditi kost pa od njih napraviti šnicle. Kad to uradite, sve drugo je čista zezancija. Recept nije ni skup, a možete kompletnu pr...
Na forumu ima 3 komentara na ovu temu
Forum
ludilo!
sandyst
16.03.12. u 20:59
line
odlično!
chawwklattt
29.04.12. u 22:24
line
Mislim da cu sutra probat,imam skoro sve sastojke!
Perinjo
13.12.15. u 20:16
line
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 14.12.2010
Piše:
Gastrodiva