Velika akcija: do 30% popusta na najpopularnije kardio fitness sprave

CLA - Tonalin - masti za mršavljenje

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovine

Sve proizvode za ostvarenje svojih fitness ciljeva pronađi u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu (Vrbani, Središće)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

CLA je skraćenica za konjugiranu linolnu kiselinu, koja je izomer linolne kiseline (LA). Može je se naći u mesu i nekim drugim namirnicama. CLA u formi Tonalina je siguran, znanstveno dokazan i efikasan dodatak prehrani. Za razliku od nekih drugih u organizmu prisutnih masti, CLA učinak iskazuje u povećanju nemasne mišićne mase koja tijelo prirodno čini vitkijim, a ujedno zdravim i jačim, bez neugodnog yo-yo efekta. Povećanje mišićne mase znači sagorijevanje više kalorija, što dodatno pospješuje gubitak masnog potkožnog tkiva - i to upravo na mjestima na kojima ga se nateže riješiti!

Iako je gubitak masnog tkiva najuočljivije djelovanje Tonalina, preko 200 do sada objavljenih studija ukazuju da bi CLA mogao imati utjecaja na smanjenu mogućnost obolijevanja od raka dojke, da pomaže asmatičarima, kontroli alergijskih reakcija, pri dijabetesu, te da limitira napredovanje ateroskleroze.

CLA je izolirana relativno kasno, 1978 na University of Wisconsin, a mogućnosti primjene i blagotvornost na zdravlje organizma intenzivno se istražuju. Tonalin je vodeća marka CLA na svijetu i na njoj je provedeno apsolutno najviše istraživanja.

Tonalin CLA kao pilula za mršavljenje?

Jedan od osnovnih razloga pretilosti vrlo vjerojatno proizlazi iz nedostatka CLA u organizmu. Zbog razlike u načinu prehrane goveda za proizvodnju mesa razina CLA u namirnicama smanjena je za oko 60% u posljednjih tridesetak godina. Ispada da je novi proizvod ugledao svjetlo dana samo zbog načina na koji danas hrane krave!

Organizam krave može pretvarati linolnu kiselinu u konjugiranu (CLA), ali ljudski ne može. Jedini način da zadovoljimo potrebe organizma za CLA je unošenje dovoljno mesa i ostalih namirnica koje je sadržavaju, ili da je uzimamo u kapsulama kao dodatak prehrani. Razvojem tehnologija znanstvenici su uspjeli konvertirati linolnu kiselinu iz suncokretova ulja u konjugiranu linolnu kiselinu koju danas nalazimo u praktičnoj formi pod nazivom Tonalin.

Iako je većina istraživanja provedena na životinjama, neke posljednje provedene na ljudima potvrđuju da uzimanje 3 - 4 grama Tonalina dnevno dovodi do značajnog smanjenja količine masnog tkiva i redukcije abdominalnih naslaga na ispitanicima za oko 2,5 cm, tijekom mjesec dana. Preporučene doze CLA kreću se između 2,5 - 5 grama dnevno, a za pretpostaviti je da od te količine do 1g uzimamo redovnom prehranom. Razliku je nužno nadoknaditi kapsulama. Ujedno, mjesec dana je vremenski period nakon kojeg možete očekivati vidljive rezultate.

Što je yo-yo efekt?

Jedan gram masti okupira dvostruko više volumena od grama mišića. Kada proporcije masti u odnosu na mišićnu masu postanu nesrazmjerne rezultat nazivamo pretilost. U toj činjenici leži i prirodno objašnjenje dobro poznatog efekta povećanja obujma i amplituda tjelesne težine pri provođenju pa prestanku provođenja različitih dijeta - malo dole, pa malo (ili više) gore. Takvo variranje težine nakon dijeta zovemo yo-yo efekt.

Većina dijeta za mršavljenje - bez obzira jesu li to dijete s unosom malo kalorija, čudotvorne tablete ili prašci s nekakvim vlaknima imaju za rezultat gubitak mišićne mase zajedno s gubitkom masnog tkiva. Po provođenju gotovo svake dijete slijedi kratkotrajan gubitak težine, a kada težina ponovno počinje rasti, izgubljeni mišići se uglavnom nadomještaju mastima. To znači da što se više podvrgavate dijetama, to će više će vaše tijelo imati masti, a manje mišićne mase.

Malo mišićne mase za veliku većinu ljudi znači da će organizam sve manje i manje trošiti, putem hrane unešene, nove masti. (Iz te činjenice zorno proizlazi i korist vježbanja, odnosno fizičke aktivnosti.)

Nezadovljstvo povratom težine i masnih naslaga izazvat će novi krug podvrgavanja dijetama - i tako ste ušli u začarani krug. Treba napomenuti da se neravnoteža masti i mišića povećava s godinama starosti. Uzimanje CLA - Tonalina najbolji je način da povratite prirodnu ravnotežu između masti i mišića na duže vrijeme.

Naručite svoje CLA Tonalin kapsule OVDJE - fitness.com.hr webshop!

Objavljeno 16.04.2007.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!