Velika akcija: do 30% popusta na najpopularnije kardio fitness sprave

Promjenite 5 loših navika i postanite zadovoljni!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovine

Sve proizvode za ostvarenje svojih fitness ciljeva pronađi u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu (Vrbani, Središće)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Pridržavajte se jednostavnih rješenja ovih pet najčešćih prehrambenih problema. Ne pomažete si zalijepljeni pred televizorom i trpajući se hranom iz dosade. Evo kako ćete kontrolirati vaše loše prehrambene navike.

Pizza i pivo

1. Problem: Izgubite kontrolu s prijateljima

Rješenje: Družite li se u vašem stanu ponudite jednostavne mediteranske zimske sendviče. Naručujete iz restorana? Umjesto pilećih krilca naručite prsa. Sadrže više proteina i čuvaju više onog finog okusa s roštilja. Kad ste gotovo siti, ponudite društvo sa voćnim koktelima.

Voćni kokteli

2. Problem: Kasnonoćno prežderavanje pred televizorom

Rješenje: Izbjegavajte grickalice za večeru. Pokušajte si pripremiti konkretan večernji obrok, npr. 200g plave ribe sa žara sa salatom od rajčice ili salata od posnog sira (200g) , krastavaca i rajčice. Navedeni obroci bogati su proteinima i sigurni smo da nakon takvog konkretnog obroka nećete ostati gladni.

Salata od posnog sira, krastavaca i rajčice

3. Problem: Imate želju za junk hranom u uredu

Rješenje: Pridržavajte se uobičajenog rasporeda prehrane. Spakirajte si zdraviji ručak i međuobroke kao što su orašasti plodovi ili voće. Što se tiče poslovnih ručkova naručujte prvi; izaberite salatu ili juhu kao predjelo i nisko kalorično glavno jelo. I, jednostavno recite ne košarici kruha jer vam stvarno nije potrebna.

Sendvič i kava u uredu

4. Problem: Pretrpavanje na obiteljskim večerama

Rješenje: Prekinite s tradicijom i donesite nisko kalorično i zdravo jelo, ali neka bude prihvatljivo svima jer ćete samo navući neželjene kritike na vrat. Nakrcajte svoj tanjur voćem i povrćem, a zatim se poslužite malim porcijama vaših omiljenih jela. Ako vas obitelj gnjavi jer niste pojeli dovoljno, zamolite ih neka vam spakiraju repete.

5. Problem: Prežderavanje nakon tjelovježbe

Rješenje: Pojedite nešto prije tjelovježbe. Kombinacija proteina i ugljikohidrata spriječit će da vam šećer padne tako nisko da dođete u napast da pojedete više kalorija nego što ste potrošili. Kriška kruha od punog zrna, maslac od kikirikija bez konzervansa i banana odličan su izbor prije tjelovježbe.

Objavljeno 22.12.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!