Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Za 2 mjeseca do fit figure - da li je to stvarno izvedivo ?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kratki rukavi i kupaći kostimi samo što nisu iskočili iz ormara - normalnom prehranom i vježbama koje djeluju, preduhitrite ove nemilosrdne izdajnike i bezbrižno dočekajte proljeće.

Da, lijepo je što postoje 8072 vježbe, no iskreno rečeno, jedino što vam treba je jedna koja djeluje. Uredništvo američkog Glamoura angažiralo je tri poznata trenera te im dalo rok od 8 tjedana da poprave kondiciju i liniju 18 zapuštenih čitateljica.

Dijeta je bila minimalna; kandidatkinje su trebale tek smanjiti stotinjak kalorija na dan i paziti da se hrane zdravije nego inače. No bez zabranjenih namirnica i restrikcija od kojih poludiš.

Od pilates-gurua Alyce Ungaro, koja je pomogla Madonni i Umi Thurman da dotjeraju liniju, Jima Karasa, koji se fokusirao na poboljšavanje snage kombinacijom kardio-vježbi i utega te joga-balet dueta Teigh McDonough i Gilian Marloth, najbolje rezultate, iako je svih 18 čitateljica izgubilo na kilaži, pokazao je Karas.

Pobjednička grupa izgubila je po osobi u prosjeku 3,6 kg i 35 cm. "Fokusirao sam se na vježbe snage jer tu ćete dobiti najviše rezutata. Dizanje utega pomaže u izgradnji mišića i utječe na metabolizam bolje nego kardio-vježbe. To je zato što za svakih 450 g nove mišićne mase tijelo sagorijeva 35 do 50 kalorija više - a to se odnosi i na vrijeme dok ležite na kauču ne samo dok vježbate", objasnio je uspjeh svoje ekipe trener Karas.

"Grupa je samo 25 posto ukupnog vremena odvojila na kardio-vježbe, a ostalih 75 na vježbe snage. Iznenađeni? Sumnjajte koliko želite, ali centimetri ne lažu. Iako mišići teže više od masti, vizualno ćete izgledati skladniji čak i ako niste izgubili previše kila", kaže pobjednički trener.

Budući da je naglasak trebao biti na vježbanju, nutricionistkinja Ellie Krieger ponudila je tek minimum uputa.

Prvo, jedite malo manje. Ako ste aktivni, stotinjak kalorija manje na dan donijet će gubitak od 450 g tjelesne težine u toku tjedan dana.

Birajte radije integralno brašno, nemasne proteine i niskokalorične mliječne proizvode te dosta voća i povrća - s ciljem od 5 manjih obroka na dan.

Bez zabranjene hrane, no slatkiši i grickalice trebaju biti izuzetak, a ne pravilo.

Objavljeno 17.10.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!