Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

10 najboljih savjeta kako da se riješite masti s trbuha

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svima je jasno, za topljenje masti s trbuha, mora se potaknuti ravnomjerno mršavljenje po cijelome tijelu i postizanje kalorijskog deficita. No, postoji nekoliko promjena koje možemo svakodnevno usvojiti, a koje će potaknuti postizanje ravnoga i poželjnoga trbuha.

1. Pojačajte unos vlakana

Zeleno lisnato povrće, integralne žitarice, orašasti plodovi i grahorice svakako se trebaju naći na vašem jelovniku. Visceralna masnoća (ona koja se primarno nalazi u području trbuha) je iznimno opasna jer se nalazi oko organa i tako dovodi njihovo funkcioniranje u opasnost.

2. Zaboravite na instant rješenja

Ne zavaravajte se da možete u par tjedana riješiti ovaj problem. Cilj vam treba biti stjecanje novih i zdravih životnih navika koje uključuju redovnu tjelesnu aktivnost i pravilne i uravnotežene prehrambene odabire.

carbs

3. Općim mršavljenjem skidat ćete i trbuh

Kako je rečeno u uvodnom dijelu, masnoće ne mogu lokalno koristiti/trošiti za energiju: da biste skidali masno tkivo s trbuha, morate skidati ravnomjerno s cijeloga tijela.

4. Birajte prave masti

Zaboravite na ono da za mršavljenje ne smijete jesti ništa masno, ali birajte masti koje konzumirate. Izbjegavajte zasićene masti životinjskog porijekla, palmino ulje i punomasne mliječne proizvode, odnosno smanjite njihov udio u jelovniku. Umjesto njih uključite zdrave masti poput onih koje nalazimo u tuni, lososu, avokadu i namirnicama u kojima nalazimo omega-3 masne kiseline.

5. Dugotrajne kardio aktivnosti zamijenite HIIT treningom

Umjesto da idete satima hodati po traci za trčanje kako biste potaknuli potrošnju masnog tkiva, radije birajte neku vrstu HIIT treninga. Osim što je vremenski kraći, ova vrsta treninga potvrđeno ima veću učinkovitost u topljenju masnoga tkiva uz očuvanje mišićne mase.

6. Spavajte!

Iako mnogi to zaborave, nedovoljno spavanje je često odgovorno za gomilanje viška kilograma. Pokušajte svake noći spavati 6-8 sati te pokušajte svaki dan (i preko tjedna i vikendom) ustajati u otprilike isto vrijeme te odlaziti na počinak u slično vrijeme.

san

7. Liposukcija nije rješenje

Na žalost mnogih, liposukcija nije rješenje ovoga problema. Naime, ovaj operativni zahvat ne rješava problem visceralne masti koja je nakupljena oko organa, već samo „izvlači“ potkožnu mast koja se nalazi iznad mišića trbušnoga zida.

8. Pokušajte biti mirni

Neke stresne situacije je jako teško izbjeći, ali potrebno je pronaći način kako se nositi s njima i kako im ne dozvoliti da čine štetu na organizmu. Stresna situacija potiče na unos nepotrebnih kalorija (najčešće masti i šećera) i potiče lučenje kortizola što oboje doprinosi debljanju u području trbuha. Osim toga, radi stresa manje spavamo, manje vježbamo i češće posežemo za alkoholom što su dodatni čimbenici koji debljaju.

Započnite dan meditacijom, redovno vježbajte, slušajte smirujuću glazbu i pronađite neki vaš način kako da se smirite i riješite štetnog djelovanja stresa.

9. Razmislite o onome što pijete

Kava s mlijekom, gazirani napitak, čaša piva ili vina… u svemu se kriju kalorije koje često ne računamo. Stoga, umjesto navedenoga popijte espresso, čaj i vodu i tako značajno smanjite unos kalorija u danu.

drink

10. Prestanite pušiti

Ako ste tražili razlog da prestanete pušiti onda je ovo optimalno opravdanje. Pušenje potvrđeno doprinosi skupljanju masnoga tkiva u području trbuha, više nego u području kukova i nogu. Osim toga, pušenje doprinosi dijabetesu, karcinomima, srčanim i plućnim bolestima… treba li vam još razloga?

Zaključak

Donijeli smo vam ovdje 10 najboljih načina kako da se riješite masti s trbuha ali i da poboljšate kvalitetu života, pa ih savjetujemo svima koji žele učiniti pozitivan korak za svoje zdravlje, čak i kad ne trebaju izgubiti višak kilograma i masti na području trbuha.

Objavljeno 16.12.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!