Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Kako odabrati kvalitetne tenisice za funkcionalni trening?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kod odabira tenisica treba se voditi s nekoliko kriterija, unatoč tome što mnogi među nama najčešće ostanu samo na kriteriju estetike. Naime, uz estetsku komponentu, tenisice moraju zadovoljiti i funkcionalnim karakteristikama, posebno uzimajući u obzir njihovu buduću namjenu. Dugoročno gledano, neprimjerene tenisice mogu biti odgovorne za razvoj ozljede.

nano

O čemu treba vodi računa kod odabira tenisica?

Položaj stopala tijekom vježbanja utječe na sve druge dijelove tijela, mišiće i zglobove, pa je jasno da nepravilan položaj koji je izložen različitim silama kretanja, može izazvati ozljede, ne samo u stopalu i skočnom zglobu nego i u drugim dijelovima tijela, poput koljena, kukova, kralježnice i dr. Kod biranja tenisica za trening treba se voditi idejom da vam tenisice trebaju pomoći u treningu i biti podrška i zdravlju i rezultatima, zar ne?

Ukoliko se bavite funkcionalnim treningom, tenisica mora biti dizajnirana tako da stopalu omogućava kretanja u svim smjerovima. Potplat bora biti zaobljen, što omogućuje izvođenje bočnih pokreta i skakanje gore-dolje te izvođenje svih vježbi koje susrećemo na funkcionalnim treninzima.

Ako malo analizirate pokrete koji se rade na jednom uobičajenom funkcionalnom treningu onda ćete tu prepoznati: gimnastičke elemente, dizanja utega, skokove i kardio aktivnosti koje zahtijevaju kretanja naprijed-nazad, gore-dolje, ali i lijevo-desno.

Stoga idealna tenisica treba omogućavati prirodne pokrete, ali davati i stabilnost stopalu kod pokreta ili naglih promjena smjera. Dodatno, tenisica koju tražite treba biti fleksibilna, stabilna i udobna, što pronalazimo u onima koje imaju pjenu visoke gustoće.

Kako ne bi otežavala pokret, od ovih tenisica se očekuje da budu lagane i prozračne, kako bi stopalo moglo prirodno disati, ne biti mokro ni nakon najtežih treninga te bez dodatnih opterećenja.

Sigurnost za zglob mora biti osigurana sa svih strana, kvalitetnim materijalima koji prianjaju uz čarapu, bez rizika od žuljanja, što je posebno važno kod teških dizačkih vježbi, poput mrtvog dizanja ili čučnja. Nadalje, tražite tenisice s gumenim potplatom kojim ćete se kvalitetno moći u punom stopalu „zalijepiti“ za tlo te koje će osigurati ravnotežu, ali i fleksibilnost u vježbama poput bugarskih ili hodajućih iskoraka.

Ne zaboravite, od tenisica tražite da budu izdržljive te da bez razmišljanja u njima možete odraditi treninge i treninge na najvišem nivou.

nano

Što kažu stručnjaci?

Na kraju, ali ništa manje važno, slušajte savjete stručnjaka, trenera i profesionalnih vježbača koji imaju višegodišnje iskustvo u odabiru tenisica, pazeći pritom na sve karakteristike njihove funkcionalnosti, ali i stila koji nose.

U svijetu funkcionalnog fitnessa Reebok Nano je simbol THE tenisice koja zadovoljava sve kriterije čak i onih najzahtjevnijih vježbača. Novi Nano X model karakterizira suvremeni dizajn, a dostupne su u različitim bojama pa će i one stilski najzahtjevnije zadovoljiti ponudom i paletom boja.

Reebok je tijekom prošlog desetljeća osluškivao želje potrošača i prilagođavao se promjenama u svijetu fitnessa kako bi ponudio najbolju tenisicu na tržištu. S Nano X, Reebok u svijetu funkcionalnog treninga podiže standarde na viši nivo. Ako ste spremni biti najbolji, onda je Reebok Nano X tenisica stvorena za vas!

Objavljeno 23.09.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!