Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Testirali smo: Xiaomi Amazfit GTS - dobra kombinacija elegancije i performansi

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Xiaomi Amazfit GTS je sportski sat koji svojim izgledom neodoljivo podsjeća na Apple watch.

Najveća razlika koja je vidljiva golim okom je ta što je kod Xiaomijevog sata tipka za upravljanje na samome središtu sata dok je kod Apple Watcha ona pomaknuta malo više prema gore.

Dizajn

xiaomi amazfit

Iako sat neodoljivo podsjeća na Apple watch ne bi ga bilo zahvalno proglasiti čistom kopijom.

Za odličnu cijenu kod Amazfit GTS-a ćemo dobiti izradu od vrlo kvalitetne plastike i aluminija dok mu je narukvica od izdržljive 20 milimetarske gume koja se može lako promijeniti drugom bojom ili čak više elegantnom metalnom narukvicom.

Zaslon je pravokutan, dimenzija 43,25x36,25mm uz debljinu od samo 9,4mm. Težina od samo 28g učinit će da sat jedva osjetite na ruci prilikom nošenja! Zaslon je osjetljiv na dodir, a uz to i otporan na grebanje. Osim upravljanja putem zaslona osjetljivog na dodir, sat ima tipku kojom također možemo upravljati prilikom plivanja, trčanja po kiši i sl. kada nije najzgodnije upravljati po touch screenu.

Zaslon

Zaslon veličine 1,65'' nudi gustoću piksela od 341 što ga čini oštrijim i od nekih pametnih telefona.

Prekriven je Gorilla Glas 3 staklom na kojem se otisci prstiju praktički ne zadržavaju. Čitljivost na suncu je odlična te gotovo da nećete doći u situaciju kada ćete imati problema s očitavanjem vremena, poruka ili bilo kojih drugih podataka sa svog sata. Fluidnost zaslona prilikom pretraživanja nije savršena, ali je i više nego zadovoljavajuća.

Važno je spomenuti kako postoji opcija Always-on zaslona uz koju će se baterija nešto brže trošiti, ali i dalje će to biti daleko sporije od bilo kojeg konkurentnog sata u ovom rangu cijene i kvalitete.

Hardver

Amazfit GTS ima integrirane GPS i GLONASS mogućnosti povezivanja, kao i napredni Bio Tracker PGG senzor brzine otkucaja srca, zahvaljujući kojem je sat u mogućnosti provoditi kontinuirano nadgledanje otkucaja srca i daje mu  određenu neovisnost od mobilnog telefona. Otporan je na vodu do dubine od čak 50 metara. Amazfit GTS povezuje se s pametnim telefonom putem Bluetooth 5.0. veze.

Među senzorima tu su još 6-osni akcelerometar, troosni geomagnetski senzor, senzor tlaka zraka i senzor ambijentalnog svjetla.

Baterija kapaciteta  220 mAh nudi do 10 dana aktivne neprekidne uporabe i do 30 dana  ako sat koristimo samo za prikaz vremena bez Bluetooth povezivanja. Ako je GPS stalno uključen, baterija će trajati jedan dan. Punjenje se vrši preko magnetsko spojivog punjača.

Funkcije   

trening

U pogledu funkcija Amazfit GTS nudi sve što će zadovoljiti jednog prosječnog korisnika i rekreativnog sportaša.

Uređaj može pratiti 12 različitih vrsta aktivnosti:

 • Trčanje na otvorenom
 • Hodanje
 • Bicikliranje na otvorenom
 • Trčanje u zatvorenom
 • Bicikliranje u zatvorenom
 • Plivanje na otvorenom
 • Plivanje u bazenu
 • Trening na orbitreku
 • Planinarenje
 • Trail trčanje
 • Skijanje
 • Dizanje utega

Kod svih ovih aktivnosti dobiti ćete sve parametre koji su vam potrebni, pa čak i u opciji „dizanje utega“ kod koje će uređaj pratiti vrijeme treninga, potrošene kalorije, te otkucaje srca po kojima će sat prepoznati u kojoj ste zoni boravili koliko dugo.

Kvaliteta sna

Pomoću ovog sata moguće je i praćenje kvalitete sna. Za razliku od nekih satova većih dimenzija pomoću kojih je ova opcija pravo mučenje jer jednostavno vam smetaju prilikom spavanja kod Amazfit GTS-a je upravo suprotno, neće vam nimalo smetati, a i ako se probudite u bilo koje doba noći nećete morati posezati za svojim mobitelom kako biste pogledali koliko je sati već ćete samo pogledati na svoje zapešće.

Senzor otkucaja srca

otkucaji srca

Kontinuirano praćenje otkucaja srca vrlo je korisno, ali će znatno povećati potrošnju baterije tako da sami procijenite koliko vam je ono uistinu potrebno.

Prikaz poziva i poruka

Nedostatak je taj da primljene poruke možete samo pregledati dok na njih ne možete odgovoriti čak ni s kratkim unaprijed instaliranim odgovorima koje imaju npr. Samsungovi satovi. Ista je stvar i sa pozivima koji će se prikazati na vašem satu, ali odgovoriti možete samo putem vašeg mobilnog telefona.

Watch face

faces

Izgled sata možete mijenjati preko aplikacije na Vašem telefonu, a njih ima preko 40 unaprijed instaliranih, tako da će se za svakoga naći ponešto. Ukoliko Vam ni to nije dovoljno postoji mogućnost skidanja dodatnih watch faceova s google playa.

Vremenska prognoza

Prikaz vremenske prognoze možemo vidjeti za narednih 7 dana, a na početnom zaslonu čak za 5 narednih dana, što je vrlo praktično.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Prednosti i nedostatci

Prednosti

 • Vrlo pristupačna cijena
 • Odlična baterija koja traje do čak 30 dana ako sat koristimo samo za prikaz vremena
 • Odličan dizajn koji podsjeća na Apple watch
 • Fantastičan zaslon velike gustoće piksela
 • Težina svega 28 grama

Nedostatci

 • Nemogućnost odgovaranja na poruke i pozive putem sata
 • Ograničen izbor aktivnosti za praćenje
 • Ponekad nefluidan prijelaz između funkcija

pametni sat

Zaključak

Ukoliko tražite sat elegantnog izgleda i vrlo dobrih performansi koji neodoljivo podsjeća na Apple Watch, a uz to je i više nego prihvatljive cijene Xiaomi Amazfit GTS je odličan izbor za vas!

Xiaomi Amazfit GTS je dostupan u Fitness.com.hr Webshopu.

Objavljeno 09.12.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!