Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Kako odabrati najbolju podnu oblogu za vaš vježbački prostor?

Image

Opremate li svoj kućni prostor za vježbanje ili komercijalni fitness centar jedna od stvari koje morate kvalitetno odraditi svakako su podovi. Također, to je posao koji morate odraditi prije svih drugih jer tek kad su podovi obloženi, možete unositi sprave i druge rekvizite.

Teške mašine i rekviziti, veliki tereti, ali i jednostavna rutinska upotreba mogu dovesti do dugoročne štete na podovima koju morate spriječiti u svom vježbačkom prostoru. A osim što je navedeno loše za prostore koji imaju neadekvatne podne obloge, vježbanje na lošim podovima značajno povećava rizik od ozljede.

Naime, osim što po podu hodate, ovo je prostor po kojem će padati utezi i šipke, ali ćete i ležati tijekom izvođenja nekih vježbi. Dakle, dobar pod dobro apsorbira udarce, ali i grije i održava temperaturu pa vas štiti i od prehlada.

podloga

Podloga čuva i vas i vašu opremu

Od svih materijala kojima možete prekriti betonski pod, najbolji izbor svakako je guma. Guma jako dobro podnosi opterećenje, ne oštećuje se lako te čuva toplinu. Također, gumu je jako jednostavno održavati jer je se može obrisati vlažnom krpom i biti siguran da je higijena na željenoj razini.

Ovisno o vrsti treninga koji ćete provoditi u prostor u kojem oblažete podove, birajte pod koji će najbolje služiti svrsi i zaštititi i vas i vaše vježbače, ali i smanjiti buku i očuvati temperaturu u prostoriji. Ukoliko ćete za vježbanje odvojiti samo dio jedne prostorije, tada će biti dovoljno obložiti samo taj kutak, no ako u svom prostoru planirate raditi i više vrsta treninga, tada se i podlogom morate prilagoditi tome planu.

Podloge za vježbanje možete naći u više dimenzija po kvadraturi koju prekrivaju, ali i po debljini podloge. Naravno, što je aktivnost koju ćete raditi intenzivnije te će pod biti više ugrožen, to je bolje da su podloge deblje.

Ove podloge možete koristiti u svim vježbačkim prostorima, od kućne teretane, fitness centra, igraonice, ali i centra u kojem se provodi rehabilitacija.

podloge

Što preporučujemo?

Podne obloge koje preporučujemo su:

Gumena podna obloga dimenzija 50 x 50 x 0,5 cm

Tanja gumena podna obloga napravljan od potpuno neutralnog materijala neškodljivog za čovjeka, u skladu sa ISO9001, EN71, EN1177 i drugim standardima. Ona maksimalno ublažava i amortizira udarce prilikom pada utega, ali je i izvrsna i toplinska i zvučna izolacija.

Ova specijalna protuklizna podna obloga izrađena od najkvalitetnije reciklirane gume ima protupožarno, antibakterijsko i antistatično svojstvo, ne reflektira svjetlost i veliku otpornost na habanje.

Gumena podna obloga dimenzija 50 x 50 x 1 cm

Podloga izvrsna za teretane, crossfit dvorane, radionice ili proizvodne hale. Izrađena je od meke i elastične gume, s visokim koeficijentom trenja i protukliznosti. Guma od koje je izrađena ova podloga je potpuno neutralna i neškodljiva za čovjeka, u skladu s ISO9001, EN71, EN1177 i drugim standardima.

Ova podloga ublažava i amortizira udarce prilikom pada utega, ali je i izvrsna toplinska i zvučna izolacija i potpuna zaštita poda. Ploče se slažu kao puzzle i nije potrebno lijepljenje za pod.

Gumena podna obloga dimenzija 50 x 50 x 2,5 cm

Ova debela podna obloga idealna je za prostore u kojima će padati mnogi tereti, poput teretane, crossfit dvorane, radionice ili proizvodne hale.

Zbog posebnog dizajna konstrukcije sa donje strane ploče, kompletna stajna površina je podignuta od podloge, te se stvara efekt zračnog jastuka koji dodatno ublažava udarce.

Gumena podna obloga dimenzija 63 x 63 x 1 cm

Ova podloga se kupuje u paketima od 4 komada i idealna je za slaganje jer su rubovi rezani u puzzle uzorak kako bi se što jednostavnije čvrsto slagale s ostalim pločama i činile kompaktnu cjelinu.

Podloga je izrađena od kvalitetnog EVA materijala koji je otporan na savijanje i udarce.

podloga

Gumena podna obloga dimenzija 90 x 90 x 1,6 cm

Ova gumena podna obloga je idealno rješenje za sve koji traže izdržljivu i povoljnu podlogu koja se jednostavno postavlja.

Zbog svojih dimenzija (90 x 90 cm), ove ploče pokriti će puno prostora u vašoj teretani ili garaži. Budući da su izrađene od prirodne, reciklirane gume sasvim su neškodljive za okoliš.

Gumena podna obloga dimenzija 100 x 100 cm x 15 mm

Tanka podna obloga većih dimenzija izrađena od sitno mljevene najkvalitetnije reciklirane gume u skladu sa ISO9001, EN71, EN1177 i drugim standardima.

Debljina gumene ploče od 15 mm koristi se za pokrivanje poda dvorane gdje se trenira sa slobodnim utezima i kettlebellima, za izradu crossfit i weightlifting platforme, platformi za olimpijska dizanja i sl.

Gornja ploha ima lagano zakrivljene rubove, te se prilikom slaganja ploča formira fuga, koja doprinosi estetici poda i cijelog prostora.

Gumena podna obloga 120 x 180 x 1,2 cm

Ova podloga je većih dimenzija i napravljena je od super izdržljivog materijala neograničenog trajanja koji je neškodljiv za okoliš (djevičanska i reciklirana prirodna guma).

Između ovih gumenih ploča je gotovo nevidljivi prijelaz kada su postavljene i međusobno spojene. Podne obloge mogu se postavljati sa ili bez lijepljenja, a kada se spoje i postave, prekrivena površina djeluje estetski privlačnije, čišće i profesionalnije.

podloga

Dakle?

Gumu birajte prema prostoru koji opremate i namjeni kojoj će služiti, ali svakako imajte na umu kvalitetu materijala jer će vas podloga štititi od ozljeda i prehlada, ali i čuvati vašu opremu i osiguravati joj duži vijek trajanja.

Prednost uvijek dajte podlogama koje zadovoljavaju standarde kvalitete i koji će, nakon prve investicije, godinama čuvati i vas i vaš prostor i opremu.

Objavljeno 11.09.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!