VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

4 vježbe za lijepe grudi

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zabavan i učinkovit program vježbi s utezima i loptom za sve vas koje želite visoke i čvrste grudi.

Za lijepe grudi, morate vježbati prsne mišiće na koje se dojke naslanjaju. Cilj vježbanja nije da povećate broj grudnjaka, nego da vam grudi postanu čvršće. Ovim vježbama djelovat ćete na tri područja tijela: leđa (jer visoke grudi nisu moguće bez pravilnog držanja), ruke i ramena.

One vam pružaju da povećate volumen poprsja oblikujući mu gornji dio. Male grudi dobit će lijep oblik, a veće će se podići više. Razliku ćete primijetiti nakon mjesec-dva ako vježbate svaki dan. Nakon toga dovoljno je vježbati dvaput tjedno radi održavanja postignutih rezultata.

Kakvi utezi

Važno je ne pretjerivati. Težina utega nije toliko bitna kao trajanje vježbe. U početku su vam dovoljni mali utezi (1 do 2 kg) ovisno o vašoj snazi. Postupno produžujte trajanje vježbanja i skraćujte odmor između svakog niza vježbi: na početku vježbanja odmarajte se po 15 sekundi, a na kraju samo toliko koliko je dovoljno da duboko udahnete.

Pazite na to da dobro kontrolirate pokrete. Ne smiju biti ni prespori niti prebrzi kako ne biste previše istegnuli prsne mišiće. Osim ove posebne gimnastike za grudi, aktivnosti poput plesa, strechinga, joge i plivanja idealne su da ispravite leđa i poboljšate držanje.

Kako vježbati

Počnite sa 5 nizova od 5 pokreta, pa povećajte na 10 nizova. Postupno povećavajte i broj pokreta: sa 5 na 8, zatim na 10 i više. Vježbe br. 2 i 3 zgodnije je izvoditi na klupi za vježbanje.

Pazite na leđa - uvijek moraju ostati ravna. Udišite pri opterećenju, a izdišite tijekom opuštanja. Ne vježbajte ako imate bolove u ramenima i gornjem dijelu leđa.

1. Postavite se četveronoške, ruke razmaknite za nešto više od širine ramena, a dlanove usmjerite prema unutra. Izravnajte kralježnicu tako da su vam leđa ravna i stegnite trbuh. Savijajte ruke u laktovima spuštajući grudi prema podu, a zatim se vratite u početni položaj.

2. Legnite na leđa, savijajte noge i uzmite u svaku ruku mali uteg. Ispružite ruke uvis, a zatim ih spuštajte prema natrag što više možete, kontrolirajući spuštanje. Ne smijete micati leđa. Vraćajte utege obrnutim putem sve dok ih ne spustite između nogu. Ruke stalno moraju biti ispružene, a trbuh utegnut.

3. Legnite na leđa, noge privucite na trbuh i prekrižite gležnjeve. S obje ruke uhvatite palicu ili u svakoj držite mali uteg. Ruke savijte tako da šake dođu u visinu grudi ( ali ne bliže bradi, da ne ozlijedite vratne mišiće). Istegnite ruke uvis, kratko ih zadržite u tom položaju i zatim polako spustite.

4. Legnite na leđa, noge povucite na trbuh i prekrižite gležnjeve. Uzmite loptu u ruke i držite je tik iznad grudi. Udišući, stisnite loptu što jače možete. Opustite stisak i izdahnite zrak, objašnjava Vipnet.

Zapamtite :

Da grudi što dulje očuvate jedrima, tijekom bavljenja sportom uvijek nosite grudnjak, najbolje onaj sportski, pojačan na leđima.

Objavljeno 13.10.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!