VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Teretana - sve što trebate znati o njoj i oko nje !

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Razmišljamo o vama dok guštamo pivu i gledamo kroz prozirnim staklom obloženu teretanu. Niti da je cijela u ogledalu ne ispunjuje tako buildera u njoj kao što pruža taj divan pogled na smrznuta lica vani koja s ljubomorom prate vaš trud. Eto zato se u teretani pripremamo po zimi, a ne prije ljeta za plažu.

Svi imaju strah od nepoznatog, zato ćemo vam prvo prikazati što vas tamo može dočekati. Sprave, jasno vam je, bit će već tamo, ali kakvi su vaši suborci u topljenju kalorija i masti to ćete tek sada doznati. Kod muškaraca i žena postoji pet kategorija i ne sumnjajte da se nećete prepoznati u jednoj od njih.

MUŠKARCI :

1. Kicoš

Kicoš je izrazito uočljiv, strahovitog promjera prsnih mišića, diže velike težine u teretani i izrazito male izvan nje, nosi nakit i ima loš humor. Kicoš pri ulazu juri ravno prema ogledalu, ne zagrijava se već hrli najvećim bučicama, obožava benč. S Kicošom će vam se susreti pogledi, ali nakratko – bitno je da ste ga uočili. Kicoš rado zašprehava i vozi bicikl kraj djevojke na steperu, dolazi isključivo u prime time terminu, nosi fency, trendy i ultra usku odjeću u kojoj dolazi i trenira, nosi ručnik, ali se tušira doma.

To su uglavnom tipovi koji curama idu na živce, osim onih koje obožavaju Ciganovića i Mileusnića i njihov white party u Khali, obavezno dolaze petkom prije izlaska da pojačaju dojam u novoj S size odjeći, treniraju 3 do 5 puta tjedno, a noge su im i dalje kao u djevojčice. Neki Kicoši su homoseksualci.

2. Bodybuilder

Bodybuilder je OGROMAN, silovito izdefiniran, uvijek s bočicom i štopericom, te setom tableta za puno prije, prije, za vrijeme, poslije i malo poslije treninga. Bodybuilder uglavnom radi, malo priča, trening mu se zna odužiti ako nađe sugovornika na temu mišića, prehrane, dijete, definicije i kalorija. Djevojkama ne prilazi, između njih i odraza u zrcalu bira potonje, nosi metar za mjerenje obujma, trenira po posebnom programu i uvijek se drži rasporeda.

3. Luzeri

Luzeri su normalni, fini, pristojni dečki. To su momci koji su najranije u svojoj 22, 23 godini otkrili da imaju 20-25 kila više nego u srednjoj školi i, nakon što se nisu mogli pomaknuti na haklu ili nogometu, odlučili su da je vrijeme za nešto učiniti. Uglavnom izbezumljeno timare od sprave do sprave, najčešće dolaze u paru nakon 9 tjedana donošenja odluka da od sutra kreću, gotovo uvijek odustaju odmah, nakon prvog muskulfibera uslijed nemogućnosti prilagodbe na novo društvo.

Oni hrabriji traže pomoć voditelja i rade po programu koji mjesec da bi postigli – ništa. One koje je krenulo i ostali su uporni izdvajaju se iz kategorije Luzera, ostavljajući svoju tmurnu prošlost, prijatelje i dostojanstvo iza sebe i ulaze u kategoriju Kicoša. Luzeri imaju čiste tenisice, rezervnu majicu, piju vodu i više nisu onakve face kao u srednjoj. Frendovi koji su u zadnji čas odustali od teretane im se svakodnevno rugaju i vježbaju doma po skrivečki. I oni su Luzeri.

Luzer je sklon razmišljanju o promjeni prehrane i naručivanju kave umjesto pive, ali uslijed društvenog pritiska i straha od segregacije sve ostaje samo na promišljanju. Luzera možete naći u bilo kojoj teretani i sigurno je bar jedan Luzer vaš jako dobar prijatelj.

4. Upitnici

Upitnici su najnevjerojatnija kategorija i od tuda proizlazi i njihov naziv. Naime, vjerovali ili ne, to su momci koji dolaze u teretanu, ali ne da vježbaju s utezima, već odlaze na aerobic ?! Upitnici su izrazito rijetka pojava i isključivo su jedini muški spol u dvorani. Iako ih i Kicoši i Luzeri s posprdnim gnušenjem promatraju, rijetko im se rugaju. To je iz straha od nevjerovatnog i nepoznatog i nitko im to ne zamjera.

Često se postavlja pitanje nisu li zapravo oni najveći igrači jer koriste takve prilike da se dograbe prezgodnih komada. Iako se o njima jako malo zna, najbliže je istini da su to tipovi koji ne znaju igrati niti nogomet, niti košarku, antitalenti su za svaki sport, a utega se boje. U srednjoj školi su najčešće bili na margini popularnosti, što nose na trening i kakvi su u društvu van teretane - ostaje nepoznato. Homoseksualnost moguća.

5. Hot shots

Lako ih je prepoznati : to su cool frajeri koje svi zavole iako nikad iz prve, najčešće DIF-ovci ili sportaši. Specifični su po tome što uvijek rade vježbe za koje treba puno prostora i koje drugi ne poznaju, najčešće su dobri prijatelji vlasnika ili voditelja teretane i uživaju protekciju, poznaju rad u teretani i drugi kod njih dolaze po savjet, često se uvaljuju suprotnom spolu u međupauzi dok rade svoje.

Kicoši i Luzeri ih vole jer tako lakše upoznaju najzgodnije ženske u teretani, a s Bodybuilderima katkad razgovaraju o stručnim temama. Hot shots su zabavni tipovi koje ćete najčešće poslije teretane naći na pivi u susjednom kafiću.

Hot shots nose kompletnu odjeću za trening, medicinski set, napitke, higijensku torbicu, tuširaju se i dolaze ponovno. Većina su metroseksualci.

ŽENE :

1. Kit

Žena Kit. žena Kit.To je nešto izrazito zastrašujuće! Kitovi jesu djevojke koje su svojim dugogodišnjim nemarom prema zdravlju i tjelovježbi dovele svoje proporcije tijela do pretjeranih veličina. Iako nepopularne u kompetitivnom ženskom okružju zaslužuju počast na hrabroj i ispravnoj odluci. Samopouzdanje i dostojanstvo Kita ozbiljno je naljuljano i iako su drage i nerijetko uhu ugodne za društvo, u teretani se slabo snalaze.

Kit dolazi sa sportskom torbom na trening, ali ona je vrlo oskudno opremljena. U njoj su najčešće tenisice za dvoranu, ručnik, tablica kalorija i mobitel s točnim satom, jer Kit dolazi na vrijeme i odlazi odmah poslije ne gubeći dokoličarsko vrijeme u teretani.

U većini slučajeva Kitov trud bačen je u vjetar jer unatoč očekivanjima i želji, stvari će ostati nepromjenjene. Kitovi, kao i neobdareni muškarci, odbacuju primjedbu Veličina je važna i smatraju je seksističkom.

2. Mame

MAME!!! Mame su sjajne ! Mame su gospođe čija djeca možda već i treniraju u istoj ili nekoj drugoj teretani. Mame su gospođe koje su našle neki slobodni trenutak i iskoristile ga da pobjegnu iz robovlasničko-patrijahalnog doma i lijepo se iskaču na aerobiku.

Mame su svjesne da su ih godine stigle i ne teže da izgledaju kao iz reklame, već u teretanu dolaze da hihoću, dobrodušno smiju jedna drugoj kako sve krivo rade i sretne su da malo nisu doma. U teretani Mame se sjajno zabavljaju, odlaze ispunjene, osvježene i zovu i ostale da im se pridruže.

Mame su zapravo užasni sportaši, neredovite, ne mogu izdržati cijeli trening, neozbiljne, ali baš kao takve jedna su od najvedrijih sitnica koje teretani život znače! Mame su sjajne !

3. Cura iz susjedstva

Cura iz susjedstva je omiljeni lik iz teretane. To je najzabavnija i najkompleksnija skupina. Ulazak u ovu kategoriju zahtjeva određene klasifikacije : ljepota, šarm, kontrolirana pristupačnost, kontinuiranost dolazaka, vedro raspoloženje i neizostavna ljepota.

Znači njih ćete lako prepoznati. Cura iz susjedstva redovito trenira, vozi steper, radi vježbe iz Mile i Cosma za bedra i guzu, pohađa aerobik i trpi mnoga udvaranja. Cura iz susjedstva uvijek je dotjerana, decentno, sa stilom i ne nosi šminku.

Mrze kad ih se promatra i kad "kreteni" bulje i jašu po njima, ali upravo se njihov alter ego značajno naslađuje i hrani takvim trenucima, što ih čini sretnima.

Cure iz susjedstva uvijek ostave dojam na suprotni spol i mnogo zavisti na isti. Odnosi unutar te skupine vrlo su kompleksni i nikada se u potpunosti ne zna tko je na koga ljubomoran, tko kome zavidi ili koga živcira, ili se pak simpatizira. Najljepše od Cura iz susjedstva najčešće postaju predmet obožavanja i mržnje drugih djevojaka, rascjepkane između želje da se dive njihovim tijelima ili da ih mrze zbog toga.

Zamršenost ovdje ne prestaje, jer nasuprot svih ostalih kategorija koje su u svojoj suštini i društvenoj interakciji vrlo jednostavne, ovdje je prisutna i tiha borba za moć i vlast. Tako si pojedine individue pripisuju kvalitete lidera i vođe jer smatraju da to na temelju svojih atributa (ljepota, najstariji član, prirodna karizma i dr.) zaslužuju. Uslijed takve situacije dolazi do Tihog Rata.

Tihi Rat je stanje odnosa među pripadnicama istoga spola gdje se one međusobno, uz smiješak, koriste svim sredstvima ne bi li omalovažili popularnost druge. Od sredstva kojima se koriste izdvajam sljedeće: podsmjehivanje zbog greške, nagaziti na tuđi zglob zabunom, kolutanje očima na primjedbu ili vic druge, pričanje lažnih priča punih promiskuiteta i poroka o drugoj, primjedbe o dlačicama, primjedbe o kilama, primjedbe o građi, primjedbe o pameti i najpopularnija - pljunut drugoj na leđa.

Uslijed ovakvih zamršenih i kompleksnih odnosa mnoge se nakon treninga vraćaju iscrpljenije i živčanije nego su bile i zaklinju se da je ovo zadnji put da odlazi tamo gdje je "ona koza izluđuje". Unatoč tome svakoj ženi je to podsvjesno potrebno i one uživaju u tome.

Niti jedan pravi muškarac to ne može razumjeti niti se treba truditi, važno je da uvijek pokaže razumjevanje za priču djevojke - žrtve s kojom razgovara i da joj kaže ono što želi čuti. Mnogi muškarci na taj način ostanu i trajnije vezani uz djevojku-žrtvu.

Cure iz susjedstva odjevene su u uske tajice, casual majicu za trening, čiste tenisice i nose mnoge špangice koje učestalo gube. Svaki muškarac maštao je barem o jednoj, a najčešće o više Cura iz susjedstva. Cura iz susjedstva mašta o idealnom muškarcu koji nigdje ne postoji.

4. Bodybuilderica

Ovo je kategorija na koju ne treba gubiti puno vremena iz dva razloga :

1. Bodybuilderice su odvratne i
2. na sreću Bodybuilderice uglavnom nikada nećete sresti (osim ako se dočepate onih omiljenih časopisa o proteinima). Ženska bodybuilderica je nešto što ni jedna žena ne zaslužuje da joj se dogodi.

5. One Hot Chick

Ovo je skupina na koju ne treba gubiti puno vremena iz dva razloga: ne ne pišemo o Bodybuildericama... ali nažalost istu rečenicu moramo upotrijebiti, a razlozi su ovi :

1. One Hot Chick je najekskluzivnije - prezanosno - izazovna - i - neodoljivo - prekrasna djevojka i
2. na nesreću uglavnom je nikada nećete sresti.

Članarina u teretani u koju takva djevojka odlazi jest toliko basnoslovno velika da takva teretana zapravo uopće i ne postoji, a i djevojka koja bi ulazila u takvu skupinu jest toliko savršena da također ne postoji (osim na reklamama naših omiljenih časopisa).

Što One Hot Chick nosi na trening ostaje do daljnjeg nepoznato, znamo samo da joj prokleto dobro stoji i da bi svi to htjeli vidjeti ponovno. Ponekad za jakog sunca, zamagljenog pogleda dok vam znoj s obrve cilja oko, možete vidjeti One Hot Chick kako zakamuflirana u Curu iz susjedstva radišno i potiho trenira... da to možda doista i je ona, a da vi toga i niste svjesni... Ne propustite trenutak...i iskoristite sve prilike koje vam se pružaju !

Objavljeno 10.10.2006.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!