VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Fitness.com.hr izazov: Tko može najdulje držati izdržaj za ramena?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ušli smo u novu 2016. godinu u kojoj vam želimo da budete jaki, fit i zdravi! Kako smo i obećali, vrijeme je za Fitness.com.hr izazov br. 6!

Nakon prošlog izazova i izvrsnih rezultata u iskoracima sa skokom bez pauze, vrijeme je za novi zadatak:

Tko može najdulje držati izdržaj za ramena?

Zadatak je što dulje držati pravilan izdržaj za ramena, držeći u rukama bočice/limenke zapremine 0,5l ili bučice od 0,5kg.

Minimalno vrijeme držanja za sudjelovanje u izazovu je:

  • 4 minute za muškarce
  • 3 minute za žene

izdrzaj ramena

Izdržaj za ramena

Izdržaj za ramena ili rameni izdržaj u odručenju je vježba kojom se radi testiranje statične snage ramena. Vježba se izvodi tako da se u svaki dlan uzme težina (bočice/limenke/bučice) te se napravi odručenje i zadrži u gornjoj poziciji. U toj poziciji laktovi i dlanovi moraju biti u visini ramena, a ruke su u laktovima lagano pogrčene.

Tijekom držanja važno je zadržati visinu podignutih ruku u razini ramena, te stisnuta šaka mora biti u produžetku (u ravnini) s podlakticom. Također, tijekom izvođenja izdržaja, ruke ne smijete pomicati prema naprijed, već trebaju ostati u čeonoj/frontalnoj ravnini s prsima.

Pravila izazova

Za sudjelovanje u izazovu morate snimiti video materijal na kojem se vidi izvršenje zadatka. Na početku videa, stanite pred kameru i recite "Pristajem na Fitness.com.hr izazov!" te nam pokažite obje bočice/limenke/bučice koje ćete držati u rukama i njihovu ispunjenost tekućinom (za bočice i limenke), kako bismo bili sigurni da je video vjerodostojan i snimljen tijekom trajanja našeg izazova te da u rukama imate odgovarajuću težinu.

Kameru postavite ravno ispred sebe tako da se vidi položaj cijelog tijela i ispravnost izvođenja vježbe.

izdrzaj

U borbu za nagradu ulaze samo natjecatelji koji su izdržaj za ramena odradili pravilno (pogledajte fotografije u tekstu). Sve video materijale će pregledavati stručni žiri Fitness.com.hr-a.

Rok za slanje video materijala je ponedjeljak, 18. siječnja 2016.
Imena pobjednika objavljujemo u petak, 22. siječnja 2016. u 16 sati.

Svoje video materijale ili YouTube linkove s videom šaljite na adresu: [email protected]. Sudjelovati u izazovu mogu sve osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Nagrade

Nagradu dobiva 1 muškarac i 1 žena koji najduže budu pravilno držali izdržaj za ramena. Pravilno izveden izdržaj za ramena pogledajte na slikama u tekstu.

Nagrade su Fitness.com.hr poklon paketi po izboru u iznosu od 300 kuna.

Dobitnici biraju nagradu po želji u Fitness.com.hr webshopu u iznosu od 300 kuna. Fitness.com.hr webshop dobitnicima šalje odabrane artikle na kućnu adresu, besplatnom dostavom.

Objavljeno 04.01.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!