Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Kako vam orahovo ulje može pomoći u zdravlju kose i kože?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Od davnina, različita se ulja koriste za zdravlje i lijep izgled kose. Kokosovo ulje, maslinovo ulje i orahovo ulje samo su neka od ulja koja su poznata po svojem pozitivnom djelovanju na zdravlje kose i vlasišta. No, upravo orahovom ulju pripisuju se iznimno visoke vrijednosti i sposobnosti u jačanju kose i kože i njezinom zdravlju.

U nastavku pročitajte kako orahovo ulje pozitivno djeluje na vašu kosu i vlasište.

Koje orahovo ulje odabrati?

Kod odabira orahovog ulja koje ćete koristiti za zaštitu i tretiranje svoje kose uvijek prednost dajte čisto hladno prešano orahovo ulje. Na deklaraciji potražite oznaku „ekstra djevičansko“ što znači da ulje nije prošlo procese zagrijavanja tijekom ekstrakcije, jer se time značajno gube pozitivna svojstva ovog ulja.

orah

Kako orahovo ulje utječe na kosu?

Bogato omega-3 masnim kiselinama, orahovo ulje ima niz ljekovitih svojstava. Zbog svojih antigljivičnih, antibakterijskih i protuupalnih svojstava jedno je od najtraženijih ulja za vlasište i kosu. Potiče rast kose i sprječava gubitak kose, a čini je sjajnijom, jačom i potiče zdravi rast.

Pomaže u borbi protiv peruti

Orahovo ulje ne samo da sprječava ljuštenje vlasišta, već i svojim antigljivičnim svojstvima drži pod kontrolom infekcije vlasišta. Stoga se redovitom masažom ovoga ulja u vlasište možete riješiti peruti, a istovremeno ukloniti prljavštinu i nečistoće.

Sprječava opadanje kose

Budući da je orahovo ulje bogat izvor omega-3 masnih kiselina, ono pomaže u sprječavanju oštećenja stanica i na taj način spašava opadanje kose. Sve što trebate učiniti je nježno masirati tjeme jednom tjedno kvalitetnim orahovim uljem i biti dosljedni da postignete rezultate.

Potiče rast kose

Ulje oraha bogato je kalijem koji pomaže u regeneraciji stanica. Ovaj proces ubrzava i potiče rast kose. Stoga, ukoliko vašoj kosi nedostaje volumena, redovnom masažom vlasišta i kose ovim uljem dobit ćete na volumenu i pojačati rast kvalitetne i zdrave kose.

orah

Kako orahovo ulje utječe na kožu?

Orahovo ulje je bogato vitaminima i mineralima i preporučuje se onima koji žele zdravu i mladenačku kožu.

Pomaže u smirivanju infekcija

Radi svojih antigljiviičnih svojstava, kako na kosi, orahovo ulje izvrsno djeluje i u borbi protiv različitih infekcija kože. Radi svojih antioksidativnih svojstava, orahovo ulje se preporučuje u borbi protiv slobodnih radikala i njihovog oštećivanja kože.

O svim prednostima korištenja orahovog ulja te njegovim mogućnostima primjene u specifičnim situacijama, savjetujemo da se posavjetujete sa specijalistom dermatologom koji će vas savjetovati u skladu s vašim zdravstvenim stanjem i potrebama koje imate.

Objavljeno 05.09.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!