Zobena kaša s chia sjemenkama i voćem

zobena kasa

Nedjelje volim provesti u prirodi, a kad zatopli svaku slobodnu nedjelju pobjegnem negdje iz grada. Posljednjih nekoliko nedjelja sa svojim curama sam provela na Sljemenu.

Naravno, zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano: odlučile smo uvijek penjati se istom stazom, najtežom! I pritom svaki put pokušavamo za koju minutu biti brže nego zadnji put. Plan nam uspijeva, ali realizacija toga plana ovisi o puno faktora. Doručak je svakako jedan od njih. 

Krećemo oko 9 ujutro. Nekih 30 minuta prije toga jedem doručak koji mora biti dovoljno bogat da mi da energije za uspon, a opet - ne pretežak da me zabetonira. 

Zobena kaša je u takvom slučaju, izvrstan izbor. 

Najčešće skuham zobenu kašu, a ponekad, kao ove nedjelje kad mi mlijeko nije bilo jako hladno, samo sam promiješala zobene pahuljice i chia sjemenke u mlijeku, ostavila da malo odstoje i preko stavila voće. Ovako pripremljen doručak, spreman je za jesti u samo par minuta. 

Nakon ovakvog doručka, ni najteža staza za Sljeme ne izgleda strašna i rekord se ruši, bez imalo straha. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladne kuglice koje svi obožavaju x 9
    Nedjelja je ponovo bila rezervirana za poslijepodnevno druženje s prijateljima. A druženje bez hrane je uvijek loše rješenje, pa smo tako i ovaj put razgovor vodili između zalogaja hrane.  Nakon glavnog obroka s falafelom koji nisam fotkala, uslijedio je desert. Ovo je bez sumnje najjednostavniji desert ikad: trebate samo sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglice.  I pričekati da se malo ohlade.  Sastojci: 30 g kakaa u prahu 25 g kokosovih mrvica + 2 žlice (za valjanje) 2 žlice meda...
  • Chia desert sa šumskim voćem x 10
    Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:  Sastojci (za 3 čaše): 150 ml mlijeka 9 žlica chia sjemenki 1,5 mjerica proteina, okus vanilija 150 g zamrznutog šumskog voća 2 šake lješnjaka 10-ak Grancereale digestive keksa U svaku čašu sa...
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 8
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 4
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...