Zelena jaja sa svježim sirom

  • 4 komentara
  • 6 x
  • četvrtak, 02 studenog, 2017. u 03:23

zelena jaja

Kad sam prije par dana ovu fotku objavila na svom Instagram profilu, nastala je prava mala pomutnja. Dobila sam brdo upita za recept pa evo da ga i napišem. Zapravo se radi o jako, jako jednostavnom receptu, a rezultat je sočan, ukusan i jako fin. 

  • 2 jaja
  • 100 g špinata
  • 100 g svježeg sira
  • 1 žličica kokosovog ulja

U blender ubacite špinat i jaja i izblendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa istresite smjesu jaja i špinata i poklopite. Smanjite toplinu ploče na srednju jakost. 

Omlet Ostavite poklopljenim i kad ga (nakon 2-3 minute) skinete s ploče da se upari pa da ga lakše izvadite iz tave. Nježno ga preselite na tanjur, pazeći da ne pukne, pa na jednu polovicu stavite svježi sir pa preklopite drugom polovicom omleta. 

Ja sam kao prilog jela domaću ciklu i rukolu. 

Kakav ti je post? 
Lp,recept je odlican.Samo jedno pitanje svjezi spinat ili mozw smrznuti,ukoliko ne naden? Slika je uh pojela bi je..predobra:)
Ira1005
03.11.17. u 00:03
line
@Ira1005, mislim da bi problem sa smrznutim mogao biti led koji će u tu mješavinu unijeti jako puno vode. ja sam koristila svježi.
ZorroRi
03.11.17. u 10:08
line
Ja često s ovim sastojcima radim kajganu/omlet i ide bez problema smrznuti špinat (ili blitva). Čak i domaće blanširano pa smrznuto. Jedino što moje nije blendano, nego prvo ugrijem u tavi povrce da se malo osuši, pa dodam jaja.
Anaaa
04.11.17. u 05:31
line
Evo probali smo sa smrznutim spinatom jer nismo imali svjezi, sve izblendano i super, prefora izgleda i fino je, mljaccc!! ??????
Aprilla
09.11.17. u 12:12
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...