Zelena jaja sa svježim sirom

  • 4 komentara
  • 6 x
  • četvrtak, 02 studenog, 2017. u 03:23

zelena jaja

Kad sam prije par dana ovu fotku objavila na svom Instagram profilu, nastala je prava mala pomutnja. Dobila sam brdo upita za recept pa evo da ga i napišem. Zapravo se radi o jako, jako jednostavnom receptu, a rezultat je sočan, ukusan i jako fin. 

  • 2 jaja
  • 100 g špinata
  • 100 g svježeg sira
  • 1 žličica kokosovog ulja

U blender ubacite špinat i jaja i izblendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa istresite smjesu jaja i špinata i poklopite. Smanjite toplinu ploče na srednju jakost. 

Omlet Ostavite poklopljenim i kad ga (nakon 2-3 minute) skinete s ploče da se upari pa da ga lakše izvadite iz tave. Nježno ga preselite na tanjur, pazeći da ne pukne, pa na jednu polovicu stavite svježi sir pa preklopite drugom polovicom omleta. 

Ja sam kao prilog jela domaću ciklu i rukolu. 

Kakav ti je post? 
Lp,recept je odlican.Samo jedno pitanje svjezi spinat ili mozw smrznuti,ukoliko ne naden? Slika je uh pojela bi je..predobra:)
Ira1005
03.11.17. u 00:03
line
@Ira1005, mislim da bi problem sa smrznutim mogao biti led koji će u tu mješavinu unijeti jako puno vode. ja sam koristila svježi.
ZorroRi
03.11.17. u 10:08
line
Ja često s ovim sastojcima radim kajganu/omlet i ide bez problema smrznuti špinat (ili blitva). Čak i domaće blanširano pa smrznuto. Jedino što moje nije blendano, nego prvo ugrijem u tavi povrce da se malo osuši, pa dodam jaja.
Anaaa
04.11.17. u 05:31
line
Evo probali smo sa smrznutim spinatom jer nismo imali svjezi, sve izblendano i super, prefora izgleda i fino je, mljaccc!! ??????
Aprilla
09.11.17. u 12:12
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...