Mikrozelenje od chia sjemenki

Zadnjih nekoliko godina raste popularnost mikrozelenja, mladih biljaka čija je glavna uloga estetska svrha ukrašavanja jela i to zbog svoje jedinstvene boje i okusa.No zahvaljujućim nedavnim istraživanjima dobivaju posebnu pozornost jer ovo maleno i dopadljivo mikrozelenje sadrži pravu riznicu hranjivih tvari. No najbolje od svega je što ga možete uzgojiti i kod kuće. Ovaj put vam donosim recept za mikrozelenje od chia sjemenki. Uzgoj: - nekoliko žlica chia sjemenki -kvalitetna organska zem...

  • 2 komentara
  • 4 x
  • četvrtak, 16 kolovoza, 2018. u 10:39
S ljubavlju, jaja bez logike.

 Prije par godina u nekoj od sezona američkog Masterchefa sudjelovala je slijepa amaterska kuharica. Još tada su mi misli o tome bile vrlo  podijeljene, s jedne strane logično je da su joj okusi zbog nedostatka jednog osjetila izrazito istančani, s druge me jako bunio taj koncept. Kako netko može isporučiti jelo koje ne vidi, čak i ako je u mogućnosti probati ga nema potpunu percepciju finalnog tanjura. Na kraju je showa slijepa kuharica pobijedila, doduše, i dalje se dvoumim je li zasluženo i...

  • 0 komentara
  • 8 x
  • ponedjeljak, 13 kolovoza, 2018. u 09:55
Smokve prelivene čokoladom

Sezona je smokava, sočnog i rajskog voća čiji sastav obiluje fitonutrijentima, vitaminima i antioksidansima.Odličan su izvor prirodnih vlakana koji podupiru zdravlje probavnog sustava. Uz sve to u smokvi su zastupljeni vitamini A, B, C, E i K te minerali bakar, kalij, magnezij i željezo. Rijetko kojeg sladokusca ostavlja ravnodušnim upravo zbog svog neodoljivog okusa. A kad smokvu spojite sa čokoladom dobijete najbolju kombinaciju na svijetu, pravu nebesku poslasticu. Sastojci: -oko 30 narez...

  • 0 komentara
  • 5 x
  • ponedjeljak, 13 kolovoza, 2018. u 12:06
Zdrava juha od rajčice

Koje god godišnje doba bilo, juha je uvijek dobra ideja. Nije li čudesno to da i usred vrućine, kada pojedete toplu juhu, ona nekako paše? Evo jedne jednostavne ideje za pripremu domaće juhe od rajčice. Još ako imate domaće rajčice, dobit ćete idealnu večeru.  1 manja glavica luka 3 rajčice, srednje veličine 2 cm svježeg đumbira, naribanog sol, papar 2 stabljike celera 3 velike žlice kokosovog mlijeka (iz limenke) 1 žlica maslinovog ulja U posudi zagrijemo maslinovo ulje pa ubacim...

Muffini od jaja s pancetom i lukom

Duuugo nisam radila muffine od jaja. Jedno vrijeme sam ih jela barem jedanput tjedno, a onda su nekako nečujno nestali s mog jelovnika bez nekog posebnog razloga. Jednostavno sam zaboravila na njih. No, kako se radi o pripremi jaja koja je izvrsna i za ponijeti na put, ljetno vrijeme je pravi trenutak za vratiti ih na jelovnik jer tijekom ljeta puno obroka jedem u hodu.  Istina, za pripremu muffina treba i malo više vremena, od pripreme običnih jaja pa je i to svakako jedan od razloga zašto ...

Lubenica s feta sirom i bosiljkom

Tko je jednom probao ovu kombinaju zna da se radi o osvježavajućem, slatkom, ukusnom i proteinima punom spoju pravih ljetnih namirnica. Stoga, dok ljeto traje, svakako iskoristite priliku i uživajte u ovom aromatičnom trojcu.  lubenica feta sir svježi bosiljak Sve samo narežete na kockice, a bosiljak usitnite i promiješate. Ostavite malo da odstoji u hladnjaku, da se arome sljube, pa jedite kao pravo ljetno poslijepodnevno osvježenje.  Pisala sam već više recepata s lubenicom pa evo n...


Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani