Moji mali trikovi

 Zadnje vrijeme dosta pišem o održivosti pravilnog načina prehrane i pisat ću još dugo jer je to poanta cijele priče i nešto što bih voljela da svi postignu. Uz sve ono što pišemo i na što vas potičemo što se nekih postepenih promjena načina života tiče, da bi kreirali dugotrajan režim pravilne prehrane s kojim ćemo se osjećati tako dobro da ga s guštom provodimo bez kraja na vidiku, tu i tamo se moramo poslužiti nekim trikovima. Vjerujem da mnogi od vas imaju neke fore kojima si pomažete kada s...

Da bi nebom zasjala duga....

  Ovaj quote, između ostalih, već godinama krasi zid moje sobe. Neki dan mi je u prolazu nekako pogled pao na njega kao da ga prvi put vidim, možda baš zato što priča neku moju sadašnju priču, a vjerujem i priču mnogih od vas. Ovo neće biti neki dramatičan, kilometarski blog. Znate i sami o čemu je riječ. Postam ovo samo kao podsjetnik svima onima kojima se na trenutke čini kao da nema kraja šamaranju iz Svemira. Što god vam se sada dešavalo, vjerujte mi, proći će. I imate potpunu kontrolu n...

Rižoto s lososom i rajčicom

Bilo jednom jednog preworkout petka... Rižoto od lososa i rajčice, s dodatkom čilija i bosiljka - malo je reć' fino :) Sastojci (za 3 osobe): 200 g rajčica 1 manja glavica luka 2 režnja češnjaka 1 svježi čili ili feferon 1 žlica maslinovog ulja 200 g riže za rižoto (npr. arborio) 2 žlice pasirane rajčice oko 4-5 dl povrtnog temeljca (može iz kocke) 200 g fileta lososa malo ljute paprike u prahu sok od pola limuna 1 vezica svježeg bosiljka 1 žlica svježe ribanog parmezana Pri...

Integralno pecivo s namazom od gljiva

Ako vam ponekad nedostaje slanih ideja za kvalitetan doručak, evo jedne - integralno, punozrnato pecivo s namazom od grčkog jogurta, ljutike, gljiva i peršina, jako fino! Kako ga radim? Sastojci (za 1 osobu): 4-5 manjih šampinjona 1 ljutika (ili manji luk) 1 žličica kokosovog ulja (bez mirisa) 70 g posnog sira kremaste teksture (ili grčkog jogurta) 1 žlica sjeckanog peršina sol, papar 1 manje integralno pecivo sa sjemenkama Priprema: Ljutiku (ili mali luk) nasjeckajte. Gljive o...

Tunu daj, tunu daj!

Jedna jednostavna konzerva tune. Povrće po želji. Šarenilo na tanjuru. Praktičnost i brzina pripreme. Za svako doba dana. Za svaki uzrast. Čak i za mog nadasve izbirljivog i finog gospodina mačka, koji me uvijek opkoli i smori svojim urlanjem kad čuje zvuk otvaranja konzerve. I uvijek dobije nešto jer je čudo sladak, iako jedva i tek koji komadičak jer je sve ovo čudo fino. Nego - volite li i vi tunu? Ako volite, onda su ove slikice za vas, za sprkljat nešto od doručka do večere. Zavirite malo ...

"Špageti" bolonjez od tikvica

Ako ste na nekoj low-carb ili keto prehrani, onda će vam se ovo što slijedi jako svidjeti kao ideja za ručak!  2 tikvice narezane spiralizatorom  200 g mljevene govedine 1/2 glavice luka 1/2 limenke pelata 100 g feta sira začii po želji: sol, papar, peršin  1 žlica maslinovog ulja Ulje zagrijete na tavi pa ubacite na sitno nasjeckan luk da se malo omekša. Potom dodate mljeveno meso i pirjate dok meso ne dobije nježnu smeđu boju. Tad zalijete meso pelatima, začinite i ostavite da se...


Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani