Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Što napraviti s košticom avokada??

avokado

Avokado je definitivno IN! Napravila sam puno recepata s avokadom, pisala o njegovim prednostima i nutritivnim vrijednostima, ali jedno nisam znala - koštica se isto jede!!!

Onda mi se jedan dan javila moja fitness guruica Vanja i samo poslala par linkova. I eto, od toga dana od avokada se jedino baca kora.

Zanimljivo je da se koštica avokada u južnoj Americi koristi u medicini već stoljećima. Južnoamerikanci je koriste za liječenje upala, dijabetesa i hipertenzije. Koštica avokada sadrži fenole koji su dokazano naš suradnik u borbi protiv kardiovaskularnih i degenerativnih bolesti i karcinoma.

Uglavnom, koštica avokada je bogata antioksidansima, a oni nam pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, rezultata oksidacije u organizmu koja je krivac za razvoj niza bolesti.

Stoga, drugi put nakon što pojedete ukusno kremasto meso avokada, košticu prepecite na laganoj vatri, skinite zaštitnu kožicu pa meso koštice narežite i smiksajte u prah. Prah dodajte jutarnjem smoothieju i uživajte u blagodatima ove super namirnice.

Hvala Vanja!!

Na videu pogledajte detaljno kako iskoristiti košticu avokada: 

Objavljeno 01.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija